Το θεατρικό του John Malkovich για τον Harvey Weinstein θα αναστατώσει

John-malkovich
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

«Μπορεί να μην αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά νομίζω πως είναι τρομερό» σχολίασε ο Αμερικάνος ηθοποιός για το έργο.

Ο John Malkovich προειδοποίησε πως η νέα θεατρική παράστασή του, με θέμα τον πρώην ισχυρό άνδρα του Χόλυγουντ Harvey Weinstein, ενδέχεται να «αναστατώσει» τους θεατές. Ο 65χρονος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Barney Fein, έναν ανήθικο παραγωγό, στο «Bitter Wheat» που γράφει και σκηνοθετεί ο βραβευμένος με Πούλιτσερ, David Mamet.

Μιλώντας στο BBC, ο Malkovich χαρακτήρισε την παράσταση ως «μια μαύρη φάρσα για έναν μεγιστάνα των media με πάρα πολύ άσχημη συμπεριφορά». Ο Αμερικάνος ηθοποιός εξήγησε πως η περίπτωση του Weinstein αποτέλεσε «αφετηρία» και ότι το έργο είναι «μια αντίδραση σε όλες τις ειδήσεις που βγήκαν σε σχέση με τον Weinstein τη περσινή χρονιά».

EPA-EFE/REX/Shutterstock / Alec Tabak

«Βεβαίως μπορεί να αναστατώσει ανθρώπους που έχουν βιώσει αυτού του είδους μεταχείριση που περιλαμβάνει, απεικονίζει και περιγράφει η παράσταση. Μπορεί να μην αρέσει σε πολύ κόσμο. Αλλά τι μπορώ να κάνω για αυτό; Προσωπικά νομίζω πως είναι ένα τρομερό γραπτό κομμάτι» εκτίμησε ο Malkovich. Η παράσταση έχει προγραμματιστεί να ανέβει στο West End του Λονδίνου τον Ιούνιο.

Την περασμένη χρονιά ο Weinstein παραπέμφθηκε σε δίκη στη Νέα Υόρκη, όπου αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού. Ο ίδιος ο παραγωγός αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των δεκάδων γυναικών που έχουν καταγγείλει δημόσια τον πρώην, πια, παραγωγό.