Σοκάρει ο Liam Neeson στις αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του

liam-neeson Andy Kropa
ΤΡΙΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο βετεράνος ηθοποιός μίλησε για την εκδίκηση και τα ρατσιστικά κίνητρα του με αφορμή τον βιασμό μιας φίλης του.

Οι συνεντεύξεις για την προώθηση μιας νέας κινηματογραφικής παραγωγής συνήθως έχουν έναν αέρα ρουτίνας για τους ηθοποιούς, καθώς συχνά δίνουν έτοιμες απαντήσεις σε μια επαναλαμβανόμενη σειρά αναμενόμενων ερωτήσεων. Ορισμένες φορές όμως οι ηθοποιοί αποφασίζουν να απαντήσουν με μεγαλύτερη ειλικρίνεια, ενδεχομένως με μια περιπαικτική διάθεση. Η περίπτωση είναι του Liam Neeson, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην περιπέτεια «Cold Pursuit», όμως είναι λίγο διαφορετική, με έναν σκοτεινό τόνο.

Με αφορμή την βίαιη εξέλιξη του χαρακτήρα του στην νέα ταινία, ο Neeson αναφέρθηκε στον βιασμό μιας φίλης του πριν από «πολλά χρόνια» και την αντίδραση του. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έμαθε πως ο δράστης ήταν μαύρος, για περίπου μια εβδομάδα άρχισε να κάνει βόλτες στους δρόμους της πόλης όπου ζούσε με ένα μικρό ρόπαλο αναζητώντας εκδίκηση. Ο ηθοποιός μάλιστα παραδέχτηκε πως διακατεχόταν από ρατσιστικές σκέψεις.

EPA-EFE/REX/Shutterstock / Focke Strangmann

«Χειρίστηκε την κατάσταση του βιασμού με τον πιο εξαιρετικό τρόπο. Αλλά η δική μου άμεση αντίδραση ήταν… Την ρώτησα εάν ήξερε ποιος ήταν. Όχι. Τι χρώμα ήταν; Είπε πως ήταν μαύρος. Ανεβοκατέβαινα σε περιοχές με ένα μικρό ρόπαλο, ελπίζοντας πως κάποιος θα με προσέγγιζε – ντρέπομαι που το λέω – και το έκανα για περίπου μια εβδομάδα ελπίζοντας πως κάποιος “μαύρος μπάσταρδος” θα έβγαινε από μια παμπ και θα τσακωνόταν μαζί μου. Για να μπορώ να τον σκοτώσω» ομολόγησε με δισταγμό ο Neeson.

«Μου πήρε μια εβδομάδα, ίσως μιάμιση εβδομάδα, για να το ξεπεράσω. [Η φίλη μου] με ρώταγε που πάω και έλεγα απλά πάω για μια βόλτα. Ήταν φρικτό, φρικτό όσο το σκέφτομαι πως το έκανα αυτό. Ποτέ δεν το έχω παραδεχτεί και το λέω σε δημοσιογράφο. Θεός φυλάξοι» δήλωσε ο 66χρονος ηθοποιός, αφήνοντας άναυδο τον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία Tom Bateman. «Είναι απαίσιο, αλλά πήρα ένα μάθημα από αυτό, όταν τελικά αναρωτήθηκα τι στο διάολο κάνω» συμπλήρωσε ο Neeson.

REX/Shutterstock / Erik Pendzich

Στην συνέχεια ο ηθοποιός εξήγησε πως μεγάλωσε στην Βόρειο Ιρλανδία κατά την διάρκεια των Ταραχών, όπου η βία ήταν συχνό φαινόμενο. Ορισμένοι γνωστοί του πέθαναν σε απεργίες πείνας, ενώ άλλοι ήταν «πολύ αναμιγμένοι» στις αιματηρές συγκρούσεις. «Καταλαβαίνω εκείνη την ανάγκη για εκδίκηση, αλλά οδηγεί σε περισσότερη εκδίκηση, σε ακόμα περισσότερους φόνους και η Βόρεια Ιρλανδία είναι απόδειξη αυτού. Όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, η βία, είναι απόδειξη αυτού. Αλλά εκείνη την αρχέγονη ανάγκη, την καταλαβαίνω» ολοκλήρωσε ο Neeson.