Μήνυση «μαμούθ» του Woody Allen κατά Amazon

woody-allen Guillaume Collet
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ζητά 68 εκατομμύρια δολάρια καθώς θεωρεί ότι το στούντιο αθέτησε το συμβόλαιό τους λόγω των «αβάσιμων» καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Woody Allen αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του Amazon, αξιώνοντας 68 εκατομμύρια δολάρια με τον ισχυρισμό πως το στούντιο υπαναχώρησε στη συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο πλευρές, λόγω «αβάσιμων» καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης.

Μετά την δημοσιότητα που πήρε ξανά η υπόθεση του Allen, τον περασμένο Σεπτέμβριο το Amazon έβαλε «στο αρχείο» την ταινία «A Rainy Day In New York» που είχε ολοκληρώσει ο σκηνοθέτης, ενώ παράλληλα αποφάσισε να μην εκπληρώσει το συμβόλαιο για την παραγωγή και διανομή τεσσάρων ταινιών.

AP/REX/Shutterstock / Joel Ryan

Στην μήνυση του ο 83χρονος σκηνοθέτης υπογραμμίζει πως το στούντιο αναφέρθηκε σε «μια αβάσιμη καταγγελία 25 ετών, σε βάρος του» και πως «η καταγγελία αυτή ήταν ήδη γνωστή στην Amazon (και το κοινό) προτού η Amazon προχωρήσει σε τέσσερις διαφορετικές συμφωνίες» μαζί του. Έτσι λοιπόν ο Allen θεωρεί πως «δεν υπάρχει καμία βάση προκειμένου η Amazon να τερματίσει το συμβόλαιο».

Ο Allen έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης της θετής κόρης του Dylan Farrow και της μητέρας της Mia Farrow, οι οποίες επανήλθαν στην δημοσιότητα στα τέλη του 2017, όταν το κίνημα #MeToo άρχισε να γιγαντώνεται με αφορμή το σκάνδαλο Weinstein. Πολλοί ηθοποιοί στην συνέχεια σχολίασαν πως μετανιώνουν για τις συνεργασίες μαζί του.