Φρένο στην παραγωγή της συνέχειας του «Παγκόσμιος πόλεμος Ζ» με τον Brad Pitt

world-war-z
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η Paramount έχει εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες για τις προοπτικές του franchise και το μπάτζετ της συνέχειας από τον David Fincher.

Τα ζόμπι φαίνεται πως δεν έχουν πέραση πια στο Χόλυγουντ, αφού παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που ήθελαν την παραγωγή ενός σίκουελ στο «Παγκόσμιος πόλεμος Ζ» να ξεκινά το καλοκαίρι, τα προβλήματα και οι ενδοιασμοί δεν έχουν ξεπεραστεί. Όπως αποκαλύπτει άρθρο του The Playlist, η Paramount έχει εκφράσει μεγάλες ανησυχίες για το μπάτζετ του σίκουελ, αλλά και τις προοπτικές του franchise γενικότερα, οπότε αποφάσισε να αναβάλει την παραγωγή.

Ο Brad Pitt έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να γυριστεί μια συνέχεια και κατάφερε μάλιστα να πείσει τον David Fincher να σκηνοθετήσει, ενώ ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς «Utopia» Dennis Kelly επεξεργάστηκε το σενάριο του Steven Knight. Βάσει σχεδίου, η παραγωγή θα ξεκινούσε το καλοκαίρι με βάση την Ατλάντα και γυρίσματα σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, η Paramount έχει σοβαρές αμφιβολίες για το franchise και επιφυλάσσεται να επενδύσει μεγάλα ποσά σε μια συνέχεια. Το χολιγουντιανό στούντιο φέρεται να ενημέρωσε τα συνεργεία και προσωπικό που είχαν προσληφθεί για την ταινία πως είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν άλλη εργασία, βάζοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στην παραγωγή του σίκουελ, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Το μπάτζετ της πρώτης ταινίας που σκηνοθέτησε ο Marc Forster είχε ανέρθει στα 190 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα κυμάνθηκαν στα 540 εκατομμύρια δολάρια. Η παραγωγή ταινίας όμως είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χρειαστούν επτά εβδομάδες εξτρά γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει τελικά το 2013.