Juliette Binoche: «Ο Harvey Weinstein έχει υποστεί αρκετά»

Juliette-binoche-harvey-weinstein
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η Γαλλίδα ηθοποιός τον χαρακτήρισε «σπουδαίο παραγωγό» και κάλεσε τη δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

Η καριέρα του Harvey Weinstein ουσιαστικά καταστράφηκε μέσα σε ένα βράδυ, όταν ήρθαν στο φως σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και εκβιασμού από μια σειρά ηθοποιών. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός παραγωγός, ο οποίος πρόσφατα παραπέμφθηκε σε δίκη, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς εκατοντάδων γυναικών.

Παρά την κατακραυγή για τις φερόμενες πράξεις και συστηματική ανάρμοστη συμπεριφορά του, ο Weinstein έχει μια μερίδα υποστηρικτών. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται η Juliette Binoche, η οποία τον χαρακτήρισε «σπουδαίο παραγωγό» και ζήτησε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

AP/REX/Shutterstock / Michael Sohn

Οι δηλώσεις της Γαλλίδας ηθοποιού έγιναν στο περιθώριο του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου φέτος η Binoche είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Στο παρελθόν η Binoche είχε πρωταγωνιστήσει σε δύο παραγωγές της Miramax που ίδρυσε ο Weinstein – το «Chocolat» και το «Ο Άγγλος ασθενής», με την ίδια να τονίζει στο Variety πως αν και δεν είχε προβλήματα με τον Weinstein διαπίστωσε πως «είχε προβλήματα».

«Προσπαθώ να μπω στην θέση του. Νομίζω έχει υποστεί αρκετά. Πολύς κόσμος έχει εκφραστεί. Τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει την δουλειά της» υπογράμμισε η Γαλλίδα ηθοποιός για τον Weinstein.

REX/Shutterstock / Stephen Lovekin

«Ως παραγωγός ήταν υπέροχος, τον περισσότερο καιρό. Νομίζω πως ήταν ένας σπουδαίος παραγωγός. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, αν και ήταν δύσκολο για ορισμένους σκηνοθέτες και άνδρες ηθοποιούς και ειδικά γυναίκες ηθοποιούς» εξήγησε στην συνέχεια η Binoche.