Σημαντική πτώση τηλεθέασης στα BAFTA

bafta-brabeia-awards Rich Hardcastle
ΤΡΙΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί φέτος στον ρόλο της η παρουσιάστρια Joanna Lumley.

Ο Γιώργος Λάνθιμος μπορεί να θριάμβευσε φέτος στα BAFTA, όμως περίπου 500.000 λιγότεροι τηλεθεατές παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων στην Μεγάλη Βρετανία, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, περίπου 3,5 εκατομμύρια παρακολούθησαν την λαμπρή τελετή στο BBC 1, την οποία παρουσίασε η Joanna Lumley.

Την περασμένη χρονιά, όπου παρουσιάστρια ήταν και πάλι η Lumley, η μέση τηλεθέαση ήταν 4 εκατομμύρια θεατές. Το 2017 ο Stephen Fry παρουσίασε για τελευταία φορά τα βραβεία BAFTA, με την τηλεθέαση να κυμαίνεται στους 3,9 εκατομμύρια θεατές. Η φετινή παρουσίαση της Lumley απέσπασε ανάμεικτες κριτικές, τόσο για τον εναρκτήριο μονόλογο της – όπου αστειεύτηκε για την Ku Klux Klan σε αναφορά της στο «BlacKkKlansman: Η παρείσφρηση» του Spike Lee – όσο και για τα ανέκδοτα της κατά την διάρκεια της τελετής.

BAFTA/REX/Shutterstock / Guy Levy

Η Joanna Lumley παρουσίασε τα BAFTA για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η πτώση της τηλεθέασης τα τελευταία χρόνια έχει προβληματίσει τους διοργανωτές των μεγάλων τελετών βράβευσης, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Όσκαρ. Το συμβούλιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών είχε προτείνει μια σειρά αλλαγών, τόσο στο φορμάτ της τελετής, όσο και στα βραβεία καθαυτά, οι οποίες όμως έγιναν δεκτές με μεγάλο σκεπτικισμό.

Εν τέλει, λόγω του σάλου προκλήθηκε από παλαιότερες αναρτήσεις του Kevin Hart στο Twitter, οι διοργανωτές των Όσκαρ αποφάσισαν να προχωρήσουν φέτος χωρίς κεντρικό παρουσιαστή.