Το Hulu φέρνει ξανά μαζί τους Martin Scorsese και Leonardo DiCaprio

leonardo-dicaprio-martin-scorsese Lexie Moreland
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι δυο χολιγουντιανοί αστέρες σχεδιάζουν την τηλεοπτική μεταφορά του «The Devil In The White City» που έγραψε ο Erik Larson.

Μπορεί το Netflix και η Amazon να έχουν τον «πρώτο λόγο» στον χώρο του streaming (ενώ αναμένονται ανταγωνιστικές υπηρεσίες από την Apple και την Disney), όμως υπάρχει η πλατφόρμα του Hulu που δεν τα παρατά. Σύμφωνα με άρθρο του The Wrap, ο Martin Scorsese και ο Leonardo DiCaprio ήρθαν σε συμφωνία με το Hulu για μια τηλεοπτική μεταφορά του «The Devil In The White City» που έγραψε ο Erik Larson.

Οι δυο αστέρες του Χόλυγουντ σχεδιάζουν για πολλά χρόνια τη συγκεκριμένα μεταφορά, αρχικά για τη μεγάλη οθόνη, όμως τελικά το ιστορικό βιβλίο του Larson θα γίνει τηλεοπτική σειρά. Το άρθρο αναφέρει πως ο Scorsese και ο DiCaprio θα συμμετάσχουν ως εκτελεστικοί παραγωγοί, όμως ενδέχεται να έχουν πιο ενεργό ρόλο (ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, αντίστοιχα).

Wikipedia

Ο H. H. Holmes, όπως ήταν πιο γνωστός, εκτελέστηκε το 1896.

Το βιβλίο του Larson αφηγείται με μεγάλη λεπτομέρεια τον βίο και τη δράση του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου Dr. Henry Howard Holmes, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε 27 ανθρώπους, κυρίως σε ένα κτήριο που είχε μετατρέψει σε ξενοδοχείο στην πόλη του Σικάγο στα τέλη του 19ου αιώνα. Παρά το γεγονός ότι οι αρχές μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την εμπλοκή του σε εννέα φόνους (καθώς ορισμένα από τα «θύματα» του ήταν ζωντανά), ο Holmes ενδέχεται να είχε σκοτώσει δεκάδες ακόμα ανθρώπους. Μετά την καταδίκη του, ο Holmes εκτελέστηκε τον Μάιο του 1896 για τον φόνο ενός φίλου και συνεργού του.

Οι Scorsese και DiCaprio απέκτησαν τα σχετικά δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Larson το 2010, όμως οι συζητήσεις με την Warner Bros. και την Paramount δεν καρποφόρησαν. Έτσι λοιπόν οι δύο συνεργάτες αποφάσισαν να στραφούν στη μικρή οθόνη και στις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες streaming.