Ταινίες της εβδομάδας (14/2/2019)

capernaum
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το υποψήφιο για Όσκαρ κοινωνικό δράμα της Nadine Labaki ξεχωρίζει ανάμεσα στις νέες επιλογές της εβδομάδας.

«Καπερναούμ» (Capharnaüm)
Λίβανος, αίθουσα δικαστηρίου. Ο Ζάιν, ένας 12χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, παρουσιάζεται ενώπιον του δικαστή, ο οποίος τον ρωτάει γιατί θέλει να μηνύσει τους ίδιους του τους γονείς. «Επειδή με έφεραν στον κόσμο!», απαντάει o μικρός, κάνοντας έτσι την δική του επανάσταση απέναντι στους γονείς του για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, για την παντελή αδυναμία τους να του παρέχουν ελάχιστη φροντίδα, βοήθεια και προστασία. Αντιμέτωπος με αδιανόητες δυσκολίες και εμπόδια, ο μικρός Ζάιν θα ξεκινήσει ένα απίστευτο, γεμάτο δυσκολίες ταξίδι για να αναζητήσει την δική του ταυτότητα, μέσα στον αμείλικτο κόσμο που έχουν φτιάξει γι’ αυτόν οι μεγάλοι.
Σκηνοθεσία: Nadine Labaki, Σενάριο: Nadine Labaki, Jihad Hojeily, Michelle Keserwany, Georges Khabbaz και Khaled Mouzanar, Ερμηνεύουν: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole και Kawsar Al Haddad.

«Έρωτας χωρίς τέλος» (Sin fin)
Όταν ο κοινωνικά αδέξιος Χαβιέ συναντά τη Μαρία, μία εξωστρεφή κοπέλα, ένα υπέροχο ρομάντζο ξεκινά. Όμως, 15 χρόνια μετά, η σκηνή δεν είναι τόσο ειδυλλιακή. Ο Χαβιέ είναι προσηλωμένος στη δουλειά του, ενώ η Μαρία έχει πολλά ανεκπλήρωτα όνειρα. Η σχέση του περνάει κρίση.
Σκηνοθεσία και σενάριο: César Esteban Alenda και José Esteban Alenda, Ερμηνεύουν: Javier Rey, María León, Juan Carlos Sánchez και Mari Paz Sayago.

«Η ταινία Lego 2» (The Lego Movie 2: The Second Part)
Eχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που όλα κυλούσαν ήρεμα στο Μπρίκσμπουργκ. Τώρα όμως οι πολίτες του αντιμετωπίζουν μια τεράστια νέα απειλή: οι εισβολείς Lego Duplo από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους με αστραπιαία ταχύτητα. Ο αγώνας για να τους νικήσουν και να αποκαταστήσουν το σύμπαν της LEGO, θα στείλει τους Εμετ, Λούσι, Μπάτμαν και την υπόλοιπη παρέα σε απομακρυσμένους, ανεξερεύνητους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου γαλαξία με φανταστικούς πλανήτες, αλλόκοτους κατοίκους και κολλητικά τραγούδια. Η περιπέτεια θα δοκιμάσει το θάρρος τους, την επινοητικότητα και τις δεξιότητες τους στο κτίσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ξεχωριστοί είναι.
Σκηνοθεσία: Mike Mitchell και Trisha Gum, Σενάριο: Raphael Bob-Waksberg, Matt Fogel, Phil Lord, Christopher Miller, Michelle Morgan και Dominic Russo, Ερμηνεύουν: Τζίνη Παπαδοπούλου, Σταύρος Σιούλης, Ντορίνα Θεοχαρίδου και Έβελυν Ασουάντ.

«Η νηπιαγωγός» (The Kindergarten Teacher)
H Λίζα Σπινέλι είναι μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο που ζει μια συμβατική ζωή στο Στέιτεν Αϊλαντ. Παρακολουθεί μαθήματα ποίησης σε νυχτερινό σχολείο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της μετριότητάς της. Ανακαλύπτει τυχαία πως ένα αγόρι στην τάξη που διδάσκει έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της, φτάνοντας στα άκρα να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο.
Σκηνοθεσία: Sara Colangelo, Σενάριο: Sara Colangelo και Nadav Lapid, Ερμηνεύουν: Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Ato Blankson-Wood και Libya Pugh.

«Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης» (Alita: Battle Angel)
Κινηματογραφική μεταφορά του manga «Gunnm» του Yukito Kishiro, που αφηγείται την ιστορία της Αλίτα, ενός θανατηφόρου ανθρωποειδούς με χρυσή καρδιά, που «ξυπνάει» χωρίς να θυμάται τίποτε από το παρελθόν πέρα από τις πολεμικές της ικανότητες. Όταν αποφασίσει να ανακαλύψει ποια πραγματικά είναι, θα ξεκινήσει μια περιπέτεια δίχως επιστροφή.
Σκηνοθεσία: Robert Rodriguez, Σενάριο: James Cameron, Laeta Kalogridis και Robert Rodriguez, Ερμηνεύουν: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly και Mahershala Ali.

«Μια προσωπική ιστορία» (Una questione privata)
Εμπνευσμένο από την ομότιτλη αυτοβιογραφική νουβέλα του Μπέπε Φενόλιο, το κύκνειο άσμα των αδελφών Ταβιάνι μάς μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1943, όταν ένας νεαρός αντάρτης ερωτευμένος με μια γοητευτική γυναίκα μαθαίνει ότι εκείνη είναι ερωτευμένη με έναν κοινό τους φίλο. Όταν ο αντάρτης πάει του μιλήσει, συνειδητοποιεί πως εκείνος έχει συλληφθεί από τους Ναζί, και τώρα καλείται να ισορροπήσει τις επιθυμίες του ανάμεσα στο πολεμικό του καθήκον, την προσωπική φιλία και τον έρωτα που νιώθει.
Σκηνοθεσία: Paolo Taviani, Σενάριο: Paolo Taviani και Vittorio Taviani, Ερμηνεύουν: Luca Marinelli, Lorenzo Richelmy, Valentina Bellè και Francesca Agostini.