Τα Oscars επιστράτευσαν την Bette Midler

bette-midler Rich Fury
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός θα τραγουδήσει το «The Place Where Lost Things Go» από το soundtrack του «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει».

Οι διοργανωτές των βραβείων Όσκαρ μπορεί να αποφάσισαν να προχωρήσουν χωρίς κεντρικό παρουσιαστή φέτος, όμως οι γενικότερες αλλαγές που σχεδιάζουν έχουν προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια. Θέλοντας να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα λίγες μέρες πριν την επίσημη τελετή βράβευσης, οι διοργανωτές αποκάλυψαν πως μια «ειδική καλεσμένη έκπληξη» θα τραγουδήσει το «The Place Where Lost Things Go» από το soundtrack του «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, η ειδική προσκεκλημένη δεν είναι άλλη από την Bette Midler. Το τραγούδι, το οποίο στην ταινία είχε ερμηνεύσει η πρωταγωνίστρια Emily Blunt, είναι υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου τραγουδιού στα φετινά βραβεία. Αρχικά οι διοργανωτές των Όσκαρ σχεδίαζαν να ερμηνευτούν μονάχα δύο από τα πέντε υποψήφια τραγούδια (το «Shallow» από το «Ένα αστέρι γεννιέται» και το «All the Stars» από το «Μαύρος Πάνθηρας»).

Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με συνέπεια η Ακαδημία να ανακαλέσει και να ερμηνευτούν και τα πέντε υποψήφια τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου του τραγουδιού από το soundtrack τού «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει». Η Midler διατηρεί πολύχρονη φιλία με τον συνθέτη και στιχουργό του τραγουδιού Marc Shaiman, ο οποίος αναμένεται να συνοδεύσει την ηθοποιό στο πιάνο.

Η Emily Blunt ερμήνευσε το τραγούδι στο «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει».

«Ως παιδί των 60s μεγάλωσα έχοντες εμμονές με το soundtrack του “Μαίρη Πόπινς”, μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από την σύνθεση τραγουδιών και μουσικής για ταινίας από αυτό. Ως έφηβος στα 70s απέκτησα εμμονές με τη νέα σταρ Bette Midler και κατά έναν απίθανο τρόπο η μοίρα με οδήγησε σε αυτή, με αποτέλεσμα μια σχέση 40 ετών. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως μια μέρα η Bette Midler θα τραγουδούσε ένα τραγούδι που έγραψα με τον Scott Wittman για ένα σίκουελ στην Μαίρη Πόπινς στα βραβεία Όσκαρ. Η καρδιά μου θα σκάσει» έγραψε ο Shaiman στο Facebook, επιβεβαιώνοντας έτσι την είδηση.

Η Midler, η οποία με την σειρά της ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην τελετή, έχει βρεθεί δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ: το 1979 για την ερμηνεία της στο «Το τριαντάφυλλο» και το 1991 για το «Για τ’ αγόρια», τα οποία σκηνοθέτησε ο Mark Rydell. Ο Shaiman από την πλευρά του έχει ερμηνεύσει ξανά στη σκηνή των Όσκαρ, ενώ έχει εκτελέσει δύο φορές χρέη μουσικού διευθυντή της επίσημης τελετής.