Lena Headey: «Απέρριψα τον Weinstein και έβλαψα την καριέρα μου για δέκα χρόνια»

lena-headey
ΤΡΙΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια του «Game Of Thrones», η Miramax σταμάτησε να της προσφέρει ρόλους μετά τα φερόμενα συμβάντα.

Η Lena Headey αποκάλυψε πως είχε απορρίψει σεξουαλικά τον Harvey Weinstein, με αποτέλεσμα να κλονιστεί η σχέση της με την Miramax αλλά και να επηρεαστεί η καριέρα για της για περίπου μια δεκαετία. Η Βρετανίδα ηθοποιός, η οποία ενσαρκώνει την Cersei Lannister στο «Game Of Thrones» του HBO, εξήγησε στους Sunday Times πως μετά την απόρριψη το στούντιο του Weinstein – η πάλαι ποτέ ισχυρή Miramax – σταμάτησε να της προσφέρει ρόλους.

«Όταν έγινε γνωστό σε μεγαλύτερη κλίμακα πέραν από μένα πως είναι γλοιώδης, άρχισα να σκέφτομαι πως επειδή δεν [υπέκυψα στις ορέξεις του] επηρεάστηκε η εργασιακή ζωή μου για μια δεκαετία, γιατί είχα κάνει δύο δουλειές για την Miramax πριν αυτά τα συμβάντα και μετά δεν υπήρξε τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Headey.

EPA-EFE/REX/Shutterstock / Alec Tabak

Η υπόθεση του Harvey Weinstein θα εκδικαστεί τον Ιούνιο.

Τον Οκτώβριο του 2017, όταν ήρθαν στο φως οι πρώτες καταγγελίες για την συστηματική συμπεριφορά σεξουαλικής κακοποίησης και εκφοβισμού του Harvey Weinstein, η Headey είχε μιλήσει για δύο συμβάντα με τον παραγωγό. Η ηθοποιός ισχυρίστηκε πως γνώρισε τον Weinstein στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας το 2005, όπου φέρεται να έκανε ανάρμοστα σχόλια και χειρονομίες.

Μετά από χρόνια η Headey συναντήθηκε τυχαία με τον Weinstein στο Λος Άντζελες, ο οποίος φέρεται να την ρωτούσε για την ερωτική της ζωή. Ο παραγωγός την κάλεσε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε με πρόσχημα να της δείξει ένα σενάριο, με την ηθοποιό να σχολιάζει πως όταν μπήκαν στον ανελκυστήρα, η ατμόσφαιρα άλλαξε δραματικά. Η ίδια του τόνισε πως δεν είχε κανένα άλλο ενδιαφέρον πέραν της δουλειάς, με τον Weinstein να της απαντά ψιθυριστά να μην μιλήσει σε κανέναν για το συμβάν, ούτε στον μάνατζερ ή ατζέντη της.