Είναι η Whoopi Goldberg η «κρυφή παρουσιάστρια» των Όσκαρ;

whoopi-goldberg
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Παρά τις επίσημες διαψεύσεις, ένας δημοσιογράφος επιμένει με μια ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας.

Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, τα βραβεία Όσκαρ θα απονεμηθούν χωρίς κεντρικό παρουσιαστή. Αρχικά οι διοργανωτές είχαν στραφεί στον Kevin Hart, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω του σάλου που προκλήθηκε από μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter. Αδυνατώντας να βρει τον κατάλληλο παρουσιαστή στο χρόνο που απομένει μέχρι την μεγάλη βραδιά, η Ακαδημία αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό φέτος.

Παρά τις σχετικές ανακοινώσεις, υπάρχουν ορισμένοι που θεωρούν ότι η Ακαδημία σχεδιάζει να κάνει τελικά την «έκπληξη» και θα έχει κεντρικό παρουσιαστή. Σύμφωνα μάλιστα με μια θεωρία που ανέπτυξε ο δημοσιογράφος του CBC Peter Knegt, η εκλεκτή των διοργανωτών δεν είναι άλλη από την Whoopi Goldberg, η οποία στο παρελθόν έχει παρουσιάσει τέσσερις φορές τα Όσκαρ.

Μέσω μια σειράς αναρτήσεων στο Twitter, ο Knegt υπενθύμισε πως τον περασμένο Δεκέμβριο η Goldberg είχε δηλώσει δημοσίως πως θα ήταν ανοιχτή στο ενδεχόμενο να παρουσιάσει τα βραβεία. Παράλληλα ο δημοσιογράφος εξήγησε πως η ηθοποιός είναι απούσα από την παραγωγή του «The View» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Το περιβάλλον της Goldberg έχει σχολιάσει πως η ηθοποιός ταλαιπωρείται από πνευμονία, κάτι το οποίο ο Knegt θεώρησε «ύποπτο».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε πως ήταν υπό την επήρεια μαριχουάνας όταν ανέπτυξε την ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας, η οποία δεν άργησε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελικά όμως το τηλεοπτικό δίκτυο ABC έβαλε φρένο στην παραφιλολογία, τονίζοντας πως οι εικασίες του Knegt είναι «απολύτως ψευδείς». Στην συνέχεια η συμπαρουσιάστρια του «The View» Joy Behar δήλωσε στην εκπομπή της Τετάρτης πως η Goldberg όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αλλά βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Αυτή η εξέλιξη δεν φαίνεται να πτόησε τον Knegt, αφού σε μια νέα ανάρτηση του υπογράμμισε πως το όνομα της Goldberg αφαιρέθηκε σιωπηλά από την λίστα των παρουσιαστών της βραδιάς, υπονοώντας πως υπάρχει ακόμα περιθώριο για μια έκπληξη. Μένει να φανεί το βράδυ της Κυριακής εάν ευσταθούν όσα εικάζει ο δημοσιογράφος.