Ο Γιώργος Λάνθιμος ήδη σχεδιάζει την επόμενη ταινία του

oscars-2019-giorgos-lanthimos Jordan Strauss
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο Έλληνας σκηνοθέτης σκοπεύει να γυρίσει μια μεταφορά του αστυνομικού μυθιστορήματος «Pop. 1280» του Jim Thompson.

Μπορεί ο Γιώργος Λάνθιμος να μην κέρδισε τελικά το Όσκαρ σκηνοθεσίας για την «Ευνοούμενη», όμως έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη ταινία του. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει έρθει σε συμφωνία για να γυρίσει μια κινηματογραφική μεταφορά του αστυνομικού μυθιστορήματος «Pop. 1280».

Η Olivia Colman κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην «Ευνοούμενη».

Ο Λάνθιμος φέρεται να έχει βάλει στόχο τη μεταφορά του βιβλίου του Jim Thompson, το οποίο εκδόθηκε το 1964 και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Αμερικάνου συγγραφέα. Κεντρικός χαρακτήρας του «Pop. 1280» είναι ο διεφθαρμένος σερίφης μιας μικρής πόλης που χειραγωγεί τους συμπολίτες του ώστε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Το μυθιστόρημα του Thompson μεταφέρθηκε το 1981 στην μεγάλη οθόνη από τον Bertrand Tavernier στο «Ξεκαθάρισμα», το οποίο προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Το άρθρο του Deadline αναφέρει πως οι Andrew Lowe και Ed Guiney, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τον Λάνθιμο, θα εκτελέσουν χρέη παραγωγού. Ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες πληροφορίες για το ενδεχόμενο καστ της ταινίας, αλλά δεδομένης της μεγάλης επιτυχίας των πρόσφατων ταινιών του Έλληνα σκηνοθέτη θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον.