Μικρή βελτίωση στην τηλεθέαση των Oscars χωρίς κεντρικό παρουσιαστή

oscars-oskar-brabeio
ΤΡΙΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Σχεδόν 30 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελετή απονομής των 91ων βραβείων Όσκαρ την περασμένη Κυριακή.

Οι πτωτικές τάσεις της τηλεθέασης των Oscars είχε προκαλέσει ανησυχία στους διοργανωτές των βραβείων, με αποτέλεσμα να παρθούν ορισμένες αλλαγές. Αρχικά στα σχέδια της Ακαδημίας ήταν να έχουν ως παρουσιαστή τον Kevin Hart, ο οποίος όμως παραιτήθηκε από τον ρόλο του λόγω παλαιοτέρων ομοφοβικών αναρτήσεών του στο Twitter.

Έχοντας ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους, οι διοργανωτές δεν μπόρεσαν να μεταπείσουν τον Hart ή να βρουν κάποιον να τον αντικαταστήσει, οπότε πήραν την απόφαση να μην έχουν κεντρικό παρουσιαστή φέτος. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν το 1989, με τα αποτελέσματα τότε να είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά.

Invision/AP / Chris Pizzello

Η πτώση του Rami Malek από την σκηνή των Όσκαρ ήταν ένα από τα «highlight» της βραδιάς.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ είχε περίπου 29,6 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αμερική και ποσοστό 7,7% στη δημογραφική κατηγορία 18-49. Πρόκειται για μια μικρή βελτίωση σε σχέση με την περσινή τελετή, την οποία είχαν παρακολουθήσει μόλις 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, με μερίδιο 6,8% στην κατηγορία 18-49. Παρά τη βελτίωση, η τηλεθέαση παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, αφού πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ιστορία των βραβείων.

Η αύξηση πάντως στην τηλεθέαση μπορεί να μην οφείλεται τόσο στις αλλαγές του φορμάτ, όσο στο ότι πολλοί τηλεθεατές είχαν την περιέργεια να δουν εάν η έλλειψη ενός κεντρικού παρουσιαστή θα ήταν εξίσου καταστροφική με την τελετή του 1989. Άλλωστε τα Όσκαρ δεν φημίζονται για τις μεγάλες εκπλήξεις, οπότε το ενδιαφέρον για τους τελικούς νικητές ήταν σχετικά υποτονικό. Μένει να φανεί πάντως εάν τα Όσκαρ θα συνεχίσουν χωρίς κεντρικό παρουσιαστή και κατά πόσο θα κάνει το ντεμπούτο του το αμφιλεγόμενο βραβείο της «πιο δημοφιλούς» ταινίας.