Τα σκανταλιάρικα «Γκρέμλινς» επιστρέφουν στη μικρή οθόνη

gremlins-cinema
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

H Warner Bros θα μπει στο χορό του streaming λανσάροντας δική της υπηρεσία το 2020 με πλούσιο πρωτότυπο υλικό.

Η έκβαση του πολέμου των υπηρεσιών streaming θα κριθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό από το original υλικό της κάθε πλατφόρμας, όπως άλλωστε δείχνουν οι πιο πρόσφατες κινήσεις του Netflix και της Disney. Η Warner Bros, η οποία ευελπιστεί να λανσάρει την δική της πλατφόρμα το 2020, αποφάσισε να ρίξει στην μάχη τα «Γκρέμλινς».

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, οι Warner και Amblin τα έχουν βρει για μια animated σειρά όπου πρωταγωνιστές θα είναι ο Mr. Wing (τον οποίο είχε ενσαρκώσει ο Keye Luke στις δύο ταινίες) και το αξιαγάπητο mogwai, ο Gizmo. Ο σεναριογράφος Tze Chu, με εμπειρία σε σειρές όπως «Gotham» και «Once Upon A Time», έχει αναλάβει το σενάριο και την εκτελεστική παραγωγή της animated σειρές.

Η animated σειρά θα είναι στην ουσία ένα πρίκουελ και θα διαδραματίζεται πριν τα γεγονότα της πρώτης ταινίας.

Η πρώτη ταινία «Γκρέμλινς» σε σκηνοθεσία Joe Dante κυκλοφόρησε το 1984 και χάρη στον πρωτότυπο συνδυασμό κωμωδίας και τρόμου έκανε θραύση στα ταμεία με συνολικά έσοδα 153 εκατομμύρια δολάρια. Το 1990 κυκλοφόρησε ένα σίκουελ, το «Γκρεμλινς 2: Η νέα γενιά» με έναν πιο κωμικό τόνο.

Η νέα υπηρεσία streaming της Warner Media ενδέχεται να ξεκινήσει την δοκιμαστική λειτουργία του μέσα στην χρονιά, με στόχο να λειτουργήσει κανονικά το 2020. Πέραν του «Γκρέμλινς» και άλλων πρωτότυπων σειρών, η Warner σκοπεύει να προσφέρει στους χρήστες τον πλούσιο κατάλογο της. Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει πως «Τα φιλαράκια» θα φύγουν τελικά από το Netflix.