Ταινίες της εβδομάδας (28/2/2019)

zoe
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η «Ζωή» του Drake Doremus και η «Δύση ηλίου» του László Nemes ξεχωρίζουν στις νέες κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας.

«Ζωή» (Zoe)
Ο Κόουλ  είναι ένας μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία για ρομαντικές σχέσεις. Η πρώτη ανακάλυψη της εταιρείας του ήταν ένας αλγόριθμος που καθορίζει την πιθανότητα μιας επιτυχημένης σχέσης, ενώ το πρόσφατό έργο του είναι οι τεχνητοί άνθρωποι που έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν το τέλειο ταίρι. Ο Κόουλ ξεκινάει μια σχέση με την συνάδελφο του Ζωή, όμως η σχέση τους εμπλέκεται με τα επιστημονικά προϊόντα και το μέλλον της εταιρείας.
Σκηνοθεσία: Drake Doremus, Σενάριο: Richard Greenberg, Ερμηνεύουν: Ewan McGregor, Léa Seydoux, Theo James και Rashida Jones.

«Δύση ηλίου» (Napszállta)
1913. Βουδαπέστη, στην καρδιά της Ευρώπης. Η νεαρή Ιρις Λάιτερ φτάνει στην Βουδαπέστη ελπίζοντας να εργαστεί ως καπελού στο θρυλικό κατάστημα που κάποτε ανήκε στους γονείς της. Παρόλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης Οσκαρ Μπρίλλ  δεν δέχεται να την προσλάβει. Eκείνη την στιγμή γίνονται στο κατάστημα προετοιμασίες για να υποδεχτεί πολύ σημαντικούς επισκέπτες και ένας άνδρας προσεγγίζει την Ιρις αναζητώντας κάποιον Κάλμαν Λάιτερ, για τον οποίο -και παρόλο που φέρει το ίδιο επώνυμο με εκείνην- η Ίρις δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε.
Σκηνοθεσία: László Nemes, Σενάριο: László Nemes, Clara Royer και Matthieu Taponier, Ερμηνεύουν: Susanne Wuest, Vlad Ivanov, Urs Rechn και Evelin Dobos.

«Η δουλειά της» (Her Job)
Λίγο πριν τα 40 η Παναγιώτα, μια σχεδόν αναλφάβητη νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Έχοντας ελάχιστα εφόδια θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας και θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της. Ό,τι κι αν ακολουθήσει από εκεί και μετά, εκείνη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.
Σκηνοθεσία: Νίκος Labôt, Σενάριο: Κατερίνα Κλειτσιώτη και Νίκος Labôt, Ερμηνεύουν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Φιλίνη και Κωνσταντίνος Γώγουλος.

«Γενέθλια θανάτου 2» (Happy Death Day 2U)
Η Tree Gelbman ανακαλύπτει ότι το να πεθαίνεις ξανά και ξανά ήταν απλά εξαιρετικά πιο εύκολο από τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά της. Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η Tree Gelbman επανέρχεται στο κύκλo του χρόνου για να προσδιορίσει τον λόγο για τον οποίο μπήκε σε αυτόν στην πρώτη φορά. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την Lori που αναζητά την εκδίκηση και η οποία έχει αναστηθεί από τη δύναμη του χρονικού κύκλου.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Christopher Landon, Ερμηνεύουν: Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu και Suraj Sharma.

«Ο μαγικός κήπος» (Drôles de petites bêtes)
Ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης καταφθάνει στο χωριό όπου κατοικούν τα Ζουζούνια όταν πέφτει θύμα μιας παγίδας η οποία τον ενοχοποιεί για την απαγωγή της βασίλισσας. Εκείνος όμως γνωρίζει πού βρίσκεται και ξεκινά αποστολή διάσωσης με στόχο να αποδείξει την αθωότητά του.
Σκηνοθεσία: Arnaud Bouron και Antoon Krings, Σενάριο: Antoon Krings, Arnaud Delalande και Christel Gonnard, Ερμηνεύουν: Θοδωρής Τσουανάτος, Έλενα Δελακούρα, Τάνια Παλαιολόγου και Πέτρος Σπυρόπουλος.

«Το Μάτι της Κωνσταντινούπολης» (The Eye of Istanbul)
Ένα ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό Τουρκοαρμένιου φωτογράφο Ara Güler μέσω μιας αναδρομικής έκθεσής του στην Κωνσταντινούπολη. Καθώς επιλέγει και συζητά για τις πιο εμβληματικές και χαρακτηριστικές φωτογραφίες που έβγαλε στα 60 περίπου καριέρας, αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο η πολύπλοκη και φιλοσοφική πλευρά του Güler.
Σκηνοθεσία: Binnur Karaevli και Fatih Kaymak, Σενάριο: Ahsen Diner και Binnur Karaevli.