Η οικογένεια του Michael Jackson διαψεύδει τους ισχυρισμούς του «Leaving Neverland»

michael-stipe-leaving-neverland
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

«Όσοι τον γνώριζαν πραγματικά ξέρουν την αλήθεια» υπογράμμισαν τα αδέλφια τού «Βασιλιά της Pop».

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed έχει επαναφέρει στην δημοσιότητα τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπισε ο Michael Jackson όσο ζούσε, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της οικογένειας του, η οποία έχει κινηθεί νομικά κατά του ΗΒΟ. Σε μια συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «This Morning» του CBS, τα αδέλφια του Jackson – Tito, Marlon και Jackie – καθώς και ο ανιψιός του Taj συζήτησαν για το ντοκιμαντέρ και εξέφρασαν τις σοβαρές αντιρρήσεις και ενστάσεις τους.

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης

Στο επίκεντρο του «Leaving Neverland» είναι οι Wade Robson και James Safechuck, οι οποίοι ισχυρίζονται πως ο «Βασιλιάς της Pop» τους κακοποίησε σεξουαλικά. Για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, οι δύο νεαροί αποκάλυψαν πως είχαν λάβει μια σειρά από «ερωτικές επιστολές» από τον Jackson. Απαντώντας σε αυτά, ο Taj έδειξε στην παρουσιάστρια της εκπομπής Gayle King αντίστοιχες επιστολές που είχε λάβει από τον θείο του, όπου εξέφραζε την αγάπη και περηφάνεια του.

CBS

Οι συγγενείς του Jackson σχολίασαν πως τα δύο φερόμενα θύματα έχουν οικονομικά κίνητρα.

«Ο θείος μου έδινε γράμματα σαν αυτά όλη την ώρα σε κόσμο για τον οποίο ενδιαφερόταν. Δεν υπάρχει τίποτα ανάρμοστο με αυτό» δήλωσε ο Taj. Στην συνέχεια ο ανιψιός αναφέρθηκε στα πάρτι και τα sleepovers με παιδιά που διοργάνωνε ο Michael Jackson στο σπίτι του. «Για μένα δεν ήταν περίεργο, στο έξω κόσμο, ναι, νομίζω πως μπορεί να είναι περίεργο. Εννοώ δεν αγνοώ πως ακούγεται. Αλλά όταν είσαι όντως εκεί σε εκείνη την ατμόσφαιρα και είσαι κοντά της και βλέπεις ταινίες με τα παιδιά του, είναι πολύ αθώα» εξήγησε ο Taj, συμπληρώνοντας πως η «αφέλεια» του θείου του έφερε την «πτώση» του, λέγοντας πως δεν έβλεπε τα sleepovers με το πονηρό μάτι του υπόλοιπου κόσμου.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Jackson, οι Robson και Safechuck έχουν οικονομικά κίνητρα, ενώ τόνισαν πως δεν έχουν δει και ούτε πρόκειται να δουν το ντοκιμαντέρ. Παράλληλα επέκριναν τον σκηνοθέτη Dan Reed επειδή δεν «επαλήθευσε» τους ισχυρισμούς των δύο νεαρών με την οικογένεια. «Θέλω να καταλάβουν και να μάθουν πως αυτό το ντοκιμαντέρ δεν λέει την αλήθεια. Δεν υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ιστορία τους» υπογράμμισε ο Marlon.

Invision/AP / Chris Pizzello

Οι Taj Jackson, Marlon Jackson, Tito Jackson και Jackie Jackson θεωρούν πως το ντοκιμαντέρ του Dan Reed δεν λέει την αλήθεια για τον «Βασιλιά της Pop».

Όταν ρωτήθηκαν εάν θα έπρεπε να δουν το ντοκιμαντέρ του Reed προτού το αμφισβητήσουν, ο Jackie απάντησε πως «δεν χρειάζεται να δω το ντοκιμαντέρ, γνωρίζω τον αδερφό μου. Ξέρω τι στήριζε και ποιος ήταν ο στόχος του – να φέρει τον κόσμο κοντά, να κάνει τα παιδιά χαρούμενα. Ο κόσμος που τον γνώριζε πραγματικά ξέρει και την αλήθεια».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της οικογένειας του Michael Jackson