Η Disney θα διαθέσει ολόκληρη την ταινιοθήκη της στην πλατφόρμα streaming που ετοιμάζει

disney Chris Pizzello
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Στο μέλλον όλες οι μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές θα ανεβαίνουν στο Disney+ εντός ενός έτους από την κυκλοφορία τους.

Το περασμένο καλοκαίρι ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για την πλατφόρμα streaming που ετοιμάζει, το Disney+. Αρχικά ο Iger εξήγησε πως η Disney θέλει «να περπατήσει πριν τρέξει», οπότε το διαθέσιμο υλικό στην πλατφόρμα θα είναι σχετικά περιορισμένο, ώστε το κόστος της συνδρομής να είναι αντίστοιχα χαμηλό και ανταγωνιστικό με το Netflix.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς όμως άρχισαν να έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες για τα streaming σχέδια της Disney, καθώς θα ρίξει μεγάλο βάρος τόσο στους ήρωες της Marvel, όσο και στο «Star Wars» με αποκλειστικές live-action σειρές. Σύμφωνα με ένα νέο άρθρο του Vulture, η Disney σκοπεύει να διαθέσει ολόκληρο τον κατάλογο της στην νέα πλατφόρμας streaming.

Lucasfilm

Τα γυρίσματα του «The Mandalorian» έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Κάποια στιγμή σύντομα μετά το λανσάρισμα [το Disney+] θα στεγάσει ολόκληρη την ταινιοθήκη της Disney» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Iger σε μια πρόσφατη συγκέντρωση μετόχων της εταιρείας. Η είδηση αρχικά μπορεί να μην εντυπωσιάζει, όμως στα εκατό σχεδόν χρόνια παρουσίας της, η Disney έχει πλούσιο υλικό το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει για πάρα πολλά χρόνια. Έτσι λοιπόν το Disney+ θα γίνει ανάρπαστο στους φανατικούς φίλους του Μίκυ Μάους και της (τεράστιας) παρέας του.

Εκτός όμως από τις προθέσεις τις Disney σχετικά με την υπάρχουσα ταινιοθήκη της, ο Iger αποκάλυψε πως οι μελλοντικές κινηματογραφικές παραγωγές – όπως οι πολυαναμενόμενες συνέχειες στους «Εκδικητές» και το «Star Wars» –   θα γίνονται διαθέσιμες μέσω της επερχόμενης πλατφόρμας streaming «εντός ενός έτους» από την κυκλοφορία τους.

Netflix

Το Netflix είναι ο βασικός ανταγωνιστής της Disney στον χώρο του streaming.

Βεβαίως μένει να φανεί εάν αυτό θα συμβεί, καθώς σύμφωνα με τις υπάρχουσες πρακτικές, πρέπει να περάσουν έξι μήνες συνήθως για να κυκλοφορήσει μια ταινία σε DVD και Blu-ray, ενώ σε ασιατικές χώρες ορισμένες ταινίες είναι διαθέσιμες μέσω streaming από την ημέρα της κινηματογραφικής πρεμιέρας τους. Παράλληλα υπάρχει και η περίπτωση του Netflix, του οποίου οι πρωτότυπες ταινίες είναι διαθέσιμες πρωτίστως μέσω streaming.