Ο μόνος γνώριμος στην τηλεοπτική σειρά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» θα είναι ο Sauron

lord-of-the-rings-sauron
ΚΥΡΙΑΚΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η φιλόδοξη σειρά του Amazon Prime βασισμένη στο έργο του J.R.R. Tolkien θα διαδραματίζεται κατά την «Δεύτερη Εποχή» της Μέσης Γης.

Με το «Game Of Thrones» να κάνει ένα μικρό διάλειμμα μεταξύ της τελευταίας σεζόν της κεντρικής σειράς και του επερχόμενου spin-off, το Amazon Prime αποφάσισε να «χτυπήσει» με μια φιλόδοξη και πολυδάπανη σειρά βασισμένη στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του J.R.R. Tolkien. Δεδομένης της τεράστιας χρονικής έκτασης των πρωτότυπων ιστοριών, δεν ήταν ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα διαδραματίζεται η σειρά και κατ’ επέκταση εάν θα εμφανιστούν γνώριμοι χαρακτήρες.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναρτήσεις του Amazon στο Twitter, η νέα σειρά φαντασίας θα διαδραματίζεται στο αρχαίο νησί Númenor κατά την «Δεύτερη Εποχή» της Μέσης Γης. Στην δαιδαλώδη μυθολογία που δημιούργησε ο Tolkien για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», στο νησί έζησαν οι πρόγονοι του Aragorn (τον οποίο ενσάρκωσε στην μεγάλη οθόνη ο Viggo Mortensen), οι οποίοι ανέπτυξαν έναν σπουδαίο πολιτισμό. Κάποια στιγμή όμως ο Sauron τους έπεισε πως μπορούν να τα βάλουν με του Θεούς, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το νησί και οι περισσότεροι κάτοικοι του.

Σύμφωνα με την φημολογία που είχε αναπτυχθεί, η σειρά θα εστίαζε στον Aragorn.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η σειρά του Amazon θα επικεντρωθεί στην πτώση των προγόνων του Aragorn ή σε κάποιον άλλο πολιτισμό κατά την «Δεύτερη Εποχή». Σε κάθε περίπτωση οι σεναριογράφοι της σειράς δεν θα δυσκολευτούν να βρουν ιστορίες από την συγκεκριμένη περίοδο για να αφηγηθούν. Αυτό που γίνεται πάντως αντιληπτό είναι πως πέραν του Sauron, δεν θα υπάρχουν άλλοι γνώριμοι χαρακτήρες από τις δύο τριλογίες που γύρισε ο Peter Jackson.