Η τηλεοπτική κάθοδος των βρικολάκων

vampire-brikolakas-aima
ΚΥΡΙΑΚΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Τον Σεπτέμβριο ξεκινά η παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένη στο «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» για λογαριασμό του Hulu.

Έχοντας αφήσει το στίγμα τους στην λογοτεχνία και την μεγάλη οθόνη τα τελευταία χρόνια, οι βρικόλακες ετοιμάζονται να πρωταγωνιστήσουν στην μικρή οθόνη. Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή για μια (δεύτερη) σειρά εμπνευσμένη από την καλτ κωμωδία «Όσα κάνουμε στις σκιές» των Jemaine Clement και Taika Waititi, ενώ σύμφωνα με άρθρο του TVWeb, φέτος θα ξεκινήσει η παραγωγή μιας σειράς βασισμένη στα σειρά μυθιστορημάτων «Vampire Chronicles» της Anne Rice.

Η αμερικάνικη σειρά βασισμένη στην κωμωδία των Νεοζηλανδών Jemaine Clement και Taika Waititi θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Μαρτίου στο FX.

Η συγκεκριμένη σειρά μυθιστορημάτων είχε εμπνεύσει το «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» με τους Brad Pitt, Tom Cruise και Antonio Banderas. Η έναρξη των γυρισμάτων έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο στην Βουδαπέστη, ενώ επικεφαλής της σειράς για λογαριασμό του Hulu είναι ο Dee Johnson. Το ίδιο άρθρο αναφέρει πως η Rice και ο γιος της Christopher θα έχουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή.

Η ταινία του Neil Jordan ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ.

Με 11 βιβλία στην πρωτότυπη σειρά μυθιστορημάτων, η Rice έχει πλούσιο υλικό για να προσαρμόσει για την τηλεοπτική μεταφορά. Σε προηγούμενες δηλώσεις της η συγγραφέας είχε εκφράσει την πρόθεση της να ξεκινήσει την σειρά με μια μεταφορά του «Ο Βρικόλακας Λεστάτ», τον οποίο είχε υποδυθεί ο Cruise στην ταινία του Neil Jordan το 1994.

Ο Kiefer Sutherland πρωταγωνίστησε στο «Τα παιδιά της νύχτας».

Πέραν όμως της νέας σειράς του Hulu, το τηλεοπτικό δίκτυο The CW φέρεται να βρίσκεται συζητήσεις για μια σειράς βασισμένη στην κλασσική ταινία «Τα παιδιά της νύχτας» που σκηνοθέτησε ο Joel Schumacher το 1987 με πρωταγωνιστές του Kiefer Sutherland, Corey Feldman και Corey Haim. Το Deadline αναφέρει πως το δίκτυο είχε σχεδιάσει ένα reboot πριν από δύο περίπου χρόνια, το οποίο όμως δεν έφτασε ποτέ στο στάδιο παραγωγής ενός πιλότου. Η Heather Mitchell, με θητεία στις σειρές «Scandal» και «Grey’s Anatomy», έχει αναλάβει να γράψει ένα νέο σενάριο.