Οι «Simpsons» αποσύρουν επεισόδιο με τον Michael Jackson

simpsons
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο σεναριογράφος θεωρεί πως ο Αμερικάνος τραγουδιστής χρησιμοποιούσε τη συμμετοχή του στο επεισόδιο για να αποπλανά παιδιά.

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed έχει επαναφέρει στη δημοσιότητα τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπισε ο Michael Jackson, με αποτέλεσμα πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί να έχουν σταματήσει να παίζουν την μουσική του, ενώ οι παραγωγοί της animated σειράς «Simpsons» απέσυρε δια παντός ένα επεισόδιο όπου ο μουσικός ήταν guest star.

Ένας πρώην παραγωγός και σεναριογράφος της σειράς εξέφρασε μάλιστα την άποψη πως ο Jackson χρησιμοποιούσε την συμμετοχή του στο επεισόδιο για να αποπλανά παιδιά. Ο Al Jean εργάστηκε στην εμβληματική animated σειρά στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μαζί με τον Mike Reiss έγραψε το επίμαχο επεισόδιο «Stark Raving Dad», το οποίο προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1991.

Fox

Ο Michael Jackson είχε δανείσει την φωνή του στον Leon Kompowsky.

Σε δηλώσεις τους στο Daily Beast, ο Jean τόνισε πως «συμφωνεί απόλυτα» με την απόσυρση του επεισοδίου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Jackson είχε «άλλους σκοπούς» όταν συμφώνησε να εμφανιστεί σε αυτό. «Νομίζω πως ήταν μέρος όλων όσων χρησιμοποιούσε για να αποπλανά παιδιά. Δεν ξέρω πραγματικά και πρέπει να είμαι προσεκτικός επειδή δεν το γνωρίζω προσωπικά, αλλά αυτό πιστεύω και με λυπεί ιδιαίτερα» εξήγησε ο Jean.

 «Αυτό που με θλίβει είναι πως εάν δείτε το ντοκιμαντέρ – το οποίο εγώ και πολλοί από εμάς εδώ κάναμε – και δείτε το επεισόδιο, ειλικρινά φαίνεται πως ο Michael Jackson χρησιμοποίησε το επεισόδιο για κάτι άλλο από αυτό που σκοπεύαμε. Δεν ήταν απλά μια κωμωδία για αυτόν, ήταν κάτι που χρησιμοποίησε ως εργαλείο και το πιστεύω ακράδαντα» κατέληξε ο πρώην σεναριογράφος των «Simpsons».