Ο τρόμος του «Alien» συνεχίζεται

alien-1979
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η 20th Century Fox γιορτάζει 40 χρόνια των xenomorphs που εμπνεύστηκε ο H.R. Geiger με έξι ταινίες μικρού μήκους.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία του «Alien», μιας από σπουδαιότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τρόμου. Θέλοντας για τιμήσει το αριστούργημα του Ridley Scott, η 20th Century Fox ανακοίνωσε την κυκλοφορία έξι ταινιών μικρού μήκους που διαδραματίζονται στο σύμπαν των xenomorphs.

Οι έξι ταινίες αφηγούνται διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν να αντιμετωπίσουν τους εφιαλτικούς εξωγήινους σε ευφάνταστες και τρομακτικές συνθήκες. Η Fox επέλεξε τα έξι σενάρια από τις 550 περίπου προτάσεις που έλαβε και έδωσε τα απαραίτητα props, στολές και αφηγηματικές συμβουλές στους σκηνοθέτες.

Από τις ταινίες ξεχωρίζει το «Alone» του Noah Miller, το οποίο εξιστορεί την περιπέτεια ενός μέλους του πληρώματος ενός εγκαταλελειμμένου διαστημικού σκάφους που μεταφέρει ένα κρυφό και θανάσιμο φορτίο, καθώς το «Specimen» της Kelsey Taylor όπως μια βοτανολόγος και ο σκύλος της έρχονται αντιμέτωποι με ένα xenomorph.

Οι ταινίες μικρού μήκους θα προβληθούν σε μια σειρά φεστιβάλ κόμικ στην Αμερική τον Μάρτιο και στην συνέχεια θα γίνουν διαθέσιμα μέσω του IGN και την επίσημη σελίδα της Fox για το franchise.