Ο «Φόρεστ Γκαμπ» ταξιδεύει στο Μπόλυγουντ

forrest-gump
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο Aamir Khan θα πρωταγωνιστήσει στο ινδικό ριμέικ της οσκαρικής ταινίας που σκηνοθέτησε ο Robert Zemeckis.

Η ιστορία του Φόρεστ Γκαμπ θα μεταφερθεί στην Ινδία, καθώς ο Aamir Khan θα πρωταγωνιστήσει σε ένα ριμέικ της oσκαρικής ταινίας. Σκηνοθέτης στη νέα εκδοχής της ταινίας θα είναι ο Advait Chandan, ο οποίος γύρισε το μουσικό δράμα «Secret Superstar» το 2017.

Η ανακοίνωση του ριμέικ ήρθε από τον ίδιο τον Khan ανήμερα των 54ων γενεθλίων του σε μια ειδική εκδήλωση όπου αποκάλυψε πως η εταιρεία παραγωγής του, η Aamir Khan Films, έχει αποκτήσει τα σχετικά δικαιώματα από την Paramount. «Πάντα μου άρεσε το “Φόρεστ Γκαμπ” ως σενάριο. Είναι μια υπέροχη ιστορία για αυτόν τον χαρακτήρα, είναι μια feel-good ταινία. Είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια» δήλωσε ο Khan σε δημοσιογράφους.

Reuters / Lucas Jackson

Πέραν του πρωταγωνιστικού ρόλου, ο Aamir Khan θα εκτελέσει χρέη παραγωγού στο ινδικό ριμέικ του «Φόρεστ Γκαμπ».

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Robert Zemeckis το 1994 βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Winston Groom που εκδόθηκε το 1986. Το μυθιστόρημα περιγράφει τη ζωή και τις περιπέτειες ενός άνδρα με νοητική στέρηση ο οποίος γίνεται μάρτυρας και (άθελά του) επηρεάζει πολλά ιστορικά γεγονότα στην Αμερική του 20ού αιώνα. Ο Tom Hanks είχε κερδίσει το Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ η ταινία απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, προσαρμοσμένου σεναρίου, ειδικών εφέ και μοντάζ.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια μόδα στην βιομηχανία κινηματογράφου της Βομβάης με μεταφορές μεγάλων αμερικάνικων παραγωγών, όπως το «Σεφ» του Jon Favreau και το «Επικίνδυνες παρέες» του James Mangold. Φέτος πρόκειται να κυκλοφορήσουν ριμέικ των αμερικάνικων ταινιών «Το λάθος αστέρι» και «Πάρ’ το από την αρχή».