Η Disney απέκτησε και την 21st Century Fox

disney-fox-merger
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Μετά τη νέα εξαγορά η Disney απέκτησε πολλά franchises, όπως «Simpsons», «X-Men», «Alien», «Avatar» και άλλα.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, η Disney τελικά ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της 21st Century Fox, με το τελικό ποσό να ανέρχεται στα 71,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της πώλησης, η Disney ανανέωσε την κεντρική ιστοσελίδα της ώστε να συμπεριλαμβάνει πολλά από τα νέα της franchises, όπως «Simpsons», «Deadpool», «Avatar» και «Atlanta».

Οι «Simpsons» είχαν «προβλέψει» την εξαγορά το 1998.

Βάσει της συμφωνίας, η Disney απέκτησε το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σκέλος της Fox, μαζί με τα δίκτυα FX και National Geographic, καθώς και το 30% του Hulu. Η Disney ήδη κατείχε το 30% του Hulu, οπότε με 60% γίνεται μεγαλομέτοχος της πλατφόρμας streaming, λίγους μήνες πριν κάνει το ντεμπούτο του το Disney+. Μόνος όρος στην πώληση για τη Disney είναι να πουλήσει 22 από τα περιφερειακά αθλητικά δίκτυά του, ώστε να μην αντιμετωπίσει κατηγορίες μονοπωλίου.

Ο Ryan Reynolds σχολίασε με χιουμοριστικό τρόπο την εξαγορά της Fox με μια φωτογραφία του Deadpool να φορά τα αυτιά του Μίκυ Μάους και να χαιρετά μέσα από ένα σχολικό λεωφορείο. Αντίστοιχα, και ο παραγωγός των «Simpsons» Al Jean μοιράστηκε ένα σκίτσο όπου ο Homer στραγγαλίζει τον Μίκυ και τον Bart να παρακολουθεί από δίπλα.