«Κινηματογράφος και πολιτική»: προβολές με ελεύθερη είσοδο

kinimatografos-kai-politiki-proboles-me-eleutheri-eisodo

Σκηνή από την ταινία «Goodbye Daddy» που θα προβληθεί στο πλαίσιο αφιερώματος από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας ταξιδεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 27 Απριλίου, το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και πολιτική», με ομιλίες αλλά και προβολή επιλεγμένων ταινιών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Σάββατο λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένα ξεχωριστά φιλμ από την προηγούμενη διοργάνωση του φεστιβάλ αλλά και τις εισηγήσεις γνωστών κριτικών του κινηματογράφου. Η ημερίδα θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 23:00 με ομιλητές τους : Ανδρέα Τύρο, Χρήστο Μήτση (κριτικοί κινηματογράφου), Στέλιο Κούλογλου (δημοσιογράφος), Μαρία Κανελλοπούλου (ηθοποιός-βουλευτής).

Ο κύκλος προβολών περιλαμβάνει ταινίες από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αργεντινή, το Μεξικό, τη Μαλαισία, τη Ρωσία και τη Γαλλία. Το πολιτικό θρίλερ «The missing looks» (σκην. Damina Dionisio) μας μεταφέρει στην Αργεντινή του 1976: μια μητέρα προσπαθεί να προστατέψει την κόρη της δημιουργώντας της έναν φανταστικό κόσμο.

Ανάμεσα στον κόσμο των παραμυθιών και της πραγματικότητας αμφιταλαντεύεται και η μικρή ηρωίδα Charlie, καθώς δεν μπορεί να αποδεχτεί το διαζύγιο των γονιών της στην ταινία «Goodbye Daddy» (σκην. Sandra Nedeleff). Ένα παιδί-θαύμα στη μουσική είναι ο βασικός χαρακτήρας στην ταινία «The piano» (σκην. Minasian Levon) που έρχεται αντιμέτωπο με ένα τεράστιο δώρο.

Το φιλμ «Ι hate you» (σκην. Rafa Rojas Diez) υποστηρίζει πως το μίσος και η αγάπη είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, ενώ στο «108,1 FM radio» (των Angelo και Giuseppe Capasso) θα παρακολουθήσουμε μια αλληγορία για τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στο «The child will die» (των Jose Υ. Cesar και Esteban Alenda) ένα χαρούμενο παιδί είναι καταδικασμένο να πεθάνει. Στο «Guang» (σκην. Shio Chuan Quek) παρακολουθούμε την ιστορία ενός αυτιστικού που αγωνίζεται να επικοινωνήσει. Στο «Don Sabas» (σκην. Juan Mauel Zuniga) ένα νεαρό παιδί ανατρέπει την ρουτίνα του μοναχικού ηλικιωμένου που έχει αναλάβει να φροντίζει. Το «Αmbitious» (σκην. Αinur Askarov) δείχνει τον αγώνα ενός φανατικού οπαδού του ινδικού κινηματογράφου, να δει την αγαπημένη του ταινία.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προφεστιβαλικών δράσεων ενόψει της επερχόμενης δέκατης επετειακής εκδήλωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας που θα λάβει χώρα στο διάστημα από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Πληροφορίες: Σάββατο 27 Απριλίου 2013, από τις 11:00 έως τις 22:30 Ημερίδα με θέμα «Κινηματογράφος και Πολιτική», 11.00 – 14.00 και προβολές ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας: 19:30 -22:30. Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 210 34.18.579, 11:00-14:00 Δευ-Παρ. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 17778, τηλ. 2103418550, 2103418570 (φαξ). Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr .