Αποκλειστικό: Δείτε πρώτοι το clip με τον Ντάμπο, το ελεφαντάκι που επιστρέφει από την Disney

dumbointlpayoffgreece
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Σχεδόν 80 χρόνια μετά τη θρυλική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, το πιο διάσημο ελεφαντάκι επιστρέφει ανανεωμένο σε μία live-action περιπέτεια με την υπογραφή του Tim Burton.

O δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ δημιουργός σκηνοθετεί ένα λαμπερό καστ που περιλαμβάνει τους Eva Green (Casino Royale), Colin Farrell (The Lobster), Michael Keaton (Birdman), Danny DeVito (Matilda) και Alan Arkin (Little Miss Sunshine).

Η ιστορία
Ο Ντάμπο, ένα γλυκό, νεογέννητο ελεφαντάκι με τεράστια αυτιά, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο ρημαγμένο τσίρκο του Μαξ Μέντιτσι. Αρχικά, η διαφορετικότητα του είναι πηγή προβληματισμού για τον Μέντιτσι, που υπολόγιζε σε ένα χαριτωμένο ελεφαντάκι για να προσελκύσει τα πλήθη, μέχρι που ο Ντάμπο ανακαλύπτει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα τεράστια αυτιά για να πετάξει. Κάτι που δεν προλαβαίνει να χαρεί, όταν του στερούν την πολυαγαπημένη του μητέρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει μόνος και φοβισμένος, και την ίδια στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός φαντασμαγορικού λούνα παρκ που ονομάζεται Dreamland

28 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Feelgood και σε 3D
Μεταγλωττι
σμένο και με υπότιτλους

Μία από τις ωραιότερες ιστορίες  της Disney που κυκλοφόρησε το 1941 και κατέκτησε τις καρδιές του κοινού παγκοσμίως, η ταινία που ο ίδιος ο Walt Disney θεωρούσε την αγαπημένη της φιλμογραφίας του διάσημου studio, επιστρέφει διασκευασμένη σε μία  μεγαλοπρεπή live-action υπερπαραγωγή λίγο πριν την επέτειο των 78 χρόνων από την κυκλοφορία της.

Μόνο ένας καταξιωμένος και αγαπητός δημιουργός σαν τον Tim Burton θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, και να  αναβιώσει την κλασική ιστορία μέσα από τη μοναδική, σκοτεινή και ονειρική ατμόσφαιρα που ξέρει να χτίζει μέσα από τις ταινίες του.

Το σενάριο του Ehren Kruger (The Ring, Transformers 3) τιμά τον πυρήνα της ιστορίας και αλλάζει ελαφρώς την ιστορία για τη live-action εκδοχή της με πρωταγωνιστές μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Xόλιγουντ.

O οραματιστής σκηνοθέτης μιλάει για την κλασική ιστορία που είναι μια γιορτή για τη διαφορετικότητα και την οικογένεια.

«Η ιδέα του να είσαι μέρος ενός τσίρκου έχει να κάνει με μια αλλόκοτη οικογένεια από περιθωριακούς τύπους που δεν ταιριάζουν στην κοινωνία και που όλοι τους αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Αυτή είναι η ουσία της ταινίας».

O Tim Burton επέλεξε την Eva Green, με την οποία έχει συνεργαστεί σε δύο προηγούμενες ταινίες του (Dark Shadows, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children), για να ενσαρκώσει τη σαγηνευτική ακροβάτισσα Colette. O Danny DeVito, που έχει ήδη τρεις ταινίες με τον Tim Burton στο ιστορικό του (Batman Returns, Mars Attacks, Big Fish), αναλαμβάνει τον ρόλο του ιδιοκτήτη τσίρκου στο οποίο γεννιέται ο Ντάμπο, και ο Michael Keaton, που μετράει κι αυτός τρεις ταινίες με τον δημιουργό (Beetlejuice, Batman, Batman Returns), υποδύεται τον φιλόδοξο επιχειρηματία που θα επηρεάσει δραματικά τον κόσμο του λατρεμένου ιπτάμενου ελέφαντα.

Ο Χολτ Φάριερ (Colin Farrell) είναι ένας πρώην σταρ του τσίρκου, του οποίου η ζωή ανατρέπεται όταν επιστρέφει από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει χάσει τη γυναίκα του και το νούμερο του στο τσίρκο, ενώ παλεύει να συνδεθεί με τα δυο του παιδιά, τη Μίλι και τον Τζο. Όταν ένας ιδιοκτήτης τσίρκου του ζητάει να φροντίσει ένα νεογέννητο ελεφαντάκι με υπερμεγέθη αυτιά που έχει καταντήσει ο περίγελος όλων, ο Χολτ δεν ενθουσιάζεται, σε αντίθεση με τα παιδιά του. Όμως, μία πόρτα, που δεν μπορούσε να φανταστεί, ανοίγεται μπροστά του.  Ο σκηνοθέτης που συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό, επισημαίνει πόσο γρήγορα βρήκε ο πρωταγωνιστής την καρδιά του χαρακτήρα. 

Ο Μαξ Μέντιτσι (Danny DeVito),  ο ιδιοκτήτης ενός ταλαίπωρου τσίρκου, αγοράζει μία έγκυο ελεφαντίνα με την ελπίδα ότι το αξιαγάπητο μωρό της θα προσελκύσει πλήθος θεατών. Όταν, όμως, το μωρό γεννηθεί με τεράστια αυτιά, οι ελπίδες του εξανεμίζονται, μέχρι που ανακαλύπτει ότι ο Ντάμπο μπορεί να πετάξει. Τα πράγματα παίρνουν τα πάνω τους, κυριολεκτικά, για τον Medici και το τσίρκο του, ειδικά όταν ένας πλούσιος επιχειρηματίας του κάνει μία πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί.

Ο Βι-Έι Βάντεβιρ (Michael Keaton) είναι ένας αποφασιστικός επιχειρηματίας που βάζει στο μάτι το τσίρκο του Μαξ Μέντιτσι και ειδικά το πιο πρόσφατο, θαυματουργό μέλος του, έναν ιπτάμενο ελέφαντα. 

Όμως, το μόνο που βλέπει ο Βάντεβιρ είναι τα χρήματα. Σχεδιάζει να κάνει τον Ντάμπο έναν μεγάλο σταρ στο καλύτερο λούνα παρκ, την Dreamland, βάζοντας τον να κάνει νούμερα με την καταπληκτική ακροβάτισσα Colette. Όταν ο Βάντεβιρ βάζει κάτι στο μάτι, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Η Κολέτ Μαρσάντ (Eva Green) είναι μια Γαλλίδα ακροβάτισσα που κλέβει την παράσταση στο πλευρό του επιχειρηματία Βι-Έι Βάντεβιρ. Όταν ο  Βάντεβιρ ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον  Ντάμπο για την  Dreamland, η άναυδη Colette καλείται να εκτελέσει τα νούμερα της με τον ιπτάμενο ελέφαντα. Αυτή η συνεργασία της αποκαλύπτει πολλά για τον κόσμο του θεάματος και τον ίδιο της τον εαυτό.

Όσα δεν ξέραμε για τον Ντάμπο

-Η βασική ιστορία του Ντάμπο χρονολογείται το 1939  και είναι το συγγραφικό τέκνο των Helen Aberson και Harold Pearl.

-Το Ντάμπο ήταν η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που ολοκληρώθηκε στο τότε ολοκαίνουριο στούντιο της Disney, που άνοιξε το 1940, και χτίστηκε χάρη στα κέρδη της ταινίας Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι. 

-Το πρώτο Ντάμπο ήταν αρχικά μία ιδέα για ταινία μικρούς μήκους. Έφτασε τελικά τα 64 λεπτά. 

-Στην πρώτη ταινία, ο  Ντάμπο — που έκλεψε τις καρδιές όλων— δεν μιλάει, αν και η Mrs. Jumbo, ο Timothy Mouse και πολλά άλλα ζώα μιλάνε. Στην εκδοχή του Tim Burton, κανένα ζώο δεν μιλάει.

Συντελεστές
Σενάριο: Ehren Kruger
Σκηνοθεσία: Tim Burton
Ερμηνεύουν: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Lucy DeVito, Joseph Gatt, Sandy Martin, Deobia Oparei, Nico Parker, Sharon Rooney, Finley Hobbins
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ben Davis
Σχεδιασμός Παραγωγής: Rick Heinrichs
Κοστούμια: Colleen Atwood
Μοντάζ: Chris Lebenzon
Μουσική: Danny Elfman
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Χρήστος Πλαΐνης, Γιάννης Στεφόπουλος, Κώστας Φιλίππογλου, Στεφανία Φιλιάδη, Ντίνος Σούτης, Πέγκυ Μανωλά, Άγγελος Ριζόπουλος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Πέτρος Δαμουλής, Βασίλης Μηλιός, 

28 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Feelgood και σε 3D
Μεταγλωττισμένο και μ
ε υπότιτλους