Σε συζητήσεις ο Tom Hanks για βιογραφική ταινία του Elvis Presley

tom-hanks
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός προορίζεται για τον ρόλο του μάνατζερ που ανακάλυψε και τον «Βασιλιά του Rock ‘N’ Roll».

Μετά τον θρίαμβο του «Bohemian Rhapsody», πολλά χολιγουντιανά στούντιο σπεύδουν να γυρίσουν ταινίες με θέμα τη ζωή αστέρων της μουσικής. Μετά τον Freddie Mercury, τον Elton John και τους Sex Pistols, φαίνεται πως ήρθε η σειρά του Elvis Presley για μια βιογραφική ταινία.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, ο Baz Lhurmann σκοπεύει να γυρίσει μια ταινία για λογαριασμό της Warner Brothers και βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Tom Hanks για τον ρόλο του Colonel Tom Parker, του θρυλικού μάνατζερ του Presley. Ο Parker είχε ανακαλύψει τον Presley στο ξεκίνημα της καριέρας του και αφού αναγνώρισε το ταλέντο του, κινήθηκε γρήγορα ώστε να γίνει ο αποκλειστικός εκπρόσωπός του. Η συμβολή του μάνατζερ ήταν καταλυτική στην εξέλιξη του Presley στον πρώτο παγκόσμιο αστέρα της rock μουσικής.

AP / Mark Humphrey

Η συμβολή του Col. Tom Parker στην καριέρα του Elvis Presley ήταν καταλυτική.

Το άρθρο εξηγεί πως ο σκηνοθέτης ήθελε έναν εδραιωμένο αστέρα για τον ρόλο του Parker και έναν άγνωστο ηθοποιό για να ενσαρκώσει τον Elvis. Το μπάτζετ της ταινίας δεν έχει ξεκαθαριστεί, αλλά μια ενδεχόμενη συμφωνία με τον Hanks θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγή.

Ο Hanks άλλωστε έχει διακριθεί για τους ρόλους του σε βιογραφικές ταινίες που έσπασαν τα ταμεία, όπως «Απόλλων 13», «Captain Phillips», «Sully» και «The Post: Απαγορευμένα μυστικά», ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας για τον Fred Rogers.