«Django o τιμωρός»: τον Μάιο η πρεμιέρα της ταινίας στην Κίνα;

django-o-timoros-ton-maio-i-premiera-tis-tainias-stin-kina-premiera-tis-tainias-stin-kina

ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Ο «Django o τιμωρός», κατάλληλα «ψαλιδισμένος» θα προβληθεί τελικά στην Κίνα στις 12 Μαϊου, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, για την ταινία του Ταραντίνο.

Το «οσκαρικό» γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο «Django o τιμωρός» θα βγει-μετά από ένα περιπετειώδες παρασκήνιο-και στις κινεζικές αίθουσες τον Μάιο, σύμφωνα με πηγές του Reuters από τους Αμερικανούς διανομείς της ταινίας.

Μια άλλη πηγή από το Χόλιγουντ αναφέρει ότι κόπηκαν επιπλέον σκηνές από την ταινία, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση των κινεζικών αρχών να ματαιώσουν την προγραμματισμένη πρεμιέρα του έργου στις αρχές Απριλίου, για...«τεχνικούς λόγους». Οι κινεζικές αρχές περνούν από λογοκρισία όλες τις ταινίες πριν προβληθούν στις αίθουσες. Σκηνές που περιέχουν γυμνό, θίγουν ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα και είναι ιδιαίτερα βίαιες πρέπει να σβηστούν.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Columbia Pictures τονίζει: «είμαστε ενθουσιασμένοι που το κοινό σε όλη την Κίνα θα μπορέσει να δει την ταινία «Django ο τιμωρός» στις 12 Μαϊου. Υπάρχει τεράστια έξαψη και προσμονή για το φιλμ και ευχαριστούμε τις αρχές επειδή έλυσαν γρήγορα το ζήτημα».

Οι εκπρόσωποι της Columbia αρνήθηκαν να σχολιάσουν το αν και για ποιο λόγο έγιναν οποιεσδήποτε αλλαγές στο πολυσυζητημένο γουέστερν. Είναι η πρώτη ταινία του Ταραντίνο που θα προβληθεί στην σημαντική-από εμπορική άποψη-κινεζική αγορά.

Στην Κίνα ήταν μεγάλη η προσμονή για την πρεμιέρα του Απριλίου, επειδή πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι θα υπήρχαν απλώς «μικρά κοψίματα» από τους κινέζους λογοκριτές, παρότι ο Ταραντίνο είναι φημισμένος για τις βίαιες σκηνές του.

Όταν είχε ματαιωθεί η έξοδος της ταινίας, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές από την κινηματογραφική βιομηχανία, είχαν υποστηρίξει ότι αυτό έγινε επειδή κάποιες σκηνές με γυμνό, είχαν διαφύγει από την αρχική προσοχή των υπευθύνων.