Γιατί ο Jim Carrey εξόργισε την εγγονή του Mussolini;

Jim-carrey Eric Charbonneau
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Το νέο πολιτικό σκίτσο του κωμικού ηθοποιού προκάλεσε την οργή της εγγονής του Ιταλού δικτάτορα.

Τον Αύγουστο του 2017, ο Jim Carrey ξεκίνησε να σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα μέσω των σκίτσων του που μοιράζεται στο Twitter. Πολλά από αυτά επικεντρώνονται στον Donald Trump, όμως το πρόσφατο έργο του προκάλεσε την οργή της εγγονής του Ιταλού δικτάτορα, Benito Mussolini.

Πιο συγκεκριμένα, ο 57χρονος ηθοποιός ανέβασε ένα σκίτσο του Ιταλού δικτάτορα και της ερωμένης του, Claretta Petacci, κρεμασμένους ανάποδα μετά την εκτέλεσή τους στο Μιλάνο τον Απρίλιο του 1945. Το νέο σκίτσο του Carrey συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Εάν αναρωτιέστε πού οδηγεί ο φασισμός, απλά ρωτήστε τον Benito Mussolini και την ερωμένη του, Claretta».

«Είσαι ένας μπάσταρδος» έγραψε αρχικά η Alessandra Mussolini σε μια πρώτη απάντησή της στο Carrey, για να συμπληρώσει πως «ο πρόεδρος Donald Trump δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τις πολιτικές επιθέσεις του κακομοίρη Jim Carrey, οι ζωγραφιές του είναι απλά βρώμικο χαρτί». Συνεχίζοντας, η Mussolini προκάλεσε τον Carrey να αναφερθεί σε μια σειρά γεγονότων στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως την χρήση πυρηνικών βομβών και τη Rosa Parks. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Carrey είναι Καναδός και απέκτησε την αμερικάνικη υπηκοότητα το 2004.

Ο ίδιος ο Carrey δεν απάντησε στα σχόλια της πρώην ηθοποιού και νυν μέλους της Ευρωβουλής. Mussolini, όμως ένα χρήστης του Twitter τής επισήμανε: «Μπερδεύεις τον Jim Carrey με τον δολοφόνο παππού σου».