Michael Fassbender: ο νέος κινηματογραφικός Μάκβεθ

michael-fassbender-o-neos-kinimatografikos-makbeth-neos-kinimatografikos-makbeth

ΤΡΙΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

O Michael Fassbender, o ανερχόμενος σταρ, γνωστός από τις ερμηνείες του στις ταινίες «Άδωξοι μπάσταρδη», «Χ-men: first class», «Προμηθέας» και «Shame», θα είναι ο πρωταγωνιστής στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του Σαιξπηρικού έργου «Μάκβεθ» από τον Justin Kurzel.

To αριστούργημα του Σαίξηρ αφηγείται την αναρρίχηση στο θρόνο του Μάκβεθ, με την υποστήριξη της φιλόδοξης συζύγου του και την ακόλουθη πτώση του. Το έργο έχει εμπνεύσει σπουδαίους δημιουργούς του κινηματογράφου, καθώς τη δική τους εκδοχή έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν ο Roman Polanski, ο Akira Kurosawa και ο Orson Welles.

H νέα ταινία του αυστραλού σκηνοθέτη Justin Kurzel θα έχει την υποστήριξη της εταιρείας παραγωγής που βρίσκεται πίσω από κινηματογραφικές επιτυχίες όπως «Ο λόγος του βασιλιά» και το «Shame» του Steve Mc Queen (που είχε τιμηθεί με το βραβείο Volpi για την εξαιρετική ερμηνεία του Μichael Fassbender στο 68ο Φεστιβάλ Βενετίας). Οι Todd Louiso και Jacob Koskoff θα υπογράψουν την προσαρμογή του σεναρίου και προς το παρόν, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ποια ηθοποιός θα ενσαρκώσει τη λαίδη Μάκβεθ.

Η καριέρα του Michael Fassbender βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση ήταν στους «300» του Zack Snyder, ενώ αργότερα ανέλαβε χαρακτηριστικούς ρόλους στο γνωστό φιλμ του Tarantino «Άδωξοι μπάσταρδη», στο blockbuster «Χ-men: First class», στο φουτουριστικό έπος «Προμηθέας» του Ridely Scott αλλά και στο «Α dangerous method» («Μια επικίνδυνη μέθοδος») του David Cronenberg, όπου τον είδαμε στο ρόλο του Καρλ Γιουνγκ. Αναμένουμε την τρίτη συνεργασία του με τον Steve Mc Queen στο ιστορικό δράμα «Twelve years a slave» αλλά και τη συμμετοχή του σε μια νέα παραγωγή του Terrence Malick.