Πρώτες εντυπώσεις από την πρεμιέρα του «Game Of Thrones» στη Νέα Υόρκη

game-of-thrones-season-8-vince-geradis-emilia-clarke-david-benioff-db-weiss-peter-dinklage Marion Curtis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, το πρώτο επεισόδιο περιλαμβάνει «επανενώσεις» και «επικές σκηνές», όμως οι μάχες καθυστερούν.

Ο τελευταίος κύκλος του «Game Of Thrones» θα κάνει την πρεμιέρα του στις 14 Απριλίου, όμως την περασμένη Τετάρτη το HBO παρουσίασε το πρώτο επεισόδιο σε μια ειδική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, όπου παρευρέθηκε σύσσωμο το καστ της σειράς αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι.

Παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι δεν αποκάλυψαν τίποτα σχετικά με την πλοκή του επεισοδίου, αποκάλυψαν ορισμένα στοιχεία που δίνουν μια γενικότερη αντίληψη. Ο James Hibberd του Entertainment Weekly έκανε λόγω για «επανενώσεις» και «επικές σκηνές», προσθέτοντας πως «σημαντικά πράγματα συμβαίνουν με βαθιά ικανοποιητικούς τρόπους». Ο ανταποκριτής της Telegraph από την πλευρά που τόνισε πως το επεισόδιο δεν περιλαμβάνει επικές μάχες ή μεγάλες σκηνές, βάζοντας έτσι ένα φρένο στις υποθέσεις σχετικά με την εξέλιξη της πλοκής.

Στην εκδήλωση, όπως ήταν αναμενόμενο, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι αστέρες της σειράς, Kit Harington, Emilia Clarke, Isaac Hempstead Wright, Sophie Turner, Maisie Williams και Gwendoline Christie, μεταξύ άλλων, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις για τα τελευταία γυρίσματά τους. «Είναι εξωφρενικό, νιώθω υπέροχα, περίεργα και παράξενα» σχολίασε η Clarke στο Hollywood Reporter.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο συγκλονισμένος αυτή τη στιγμή, συνήθως είμαι πολύ καλός σε αυτές τις εκδηλώσεις. Έχουμε κάνει τόσα πολλά που έχουμε συνηθίσει να μιλάμε στους δημοσιογράφους. Αλλά αυτό; Αυτό είναι κάτι άλλο, κάτι πρέπει να υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Είναι πολύ δύσκολο να υποτιμήσει κανείς την κληρονομιά του “Game Of Thrones”, έχει αλλάξει στην κυριολεξία το πρόσωπο της τηλεόρασης για πάντα» δήλωσε ο Isaac Hempstead Wright.

Ο Jeromy Flynn, από την πλευρά του, εξέφρασε την άποψη πως ο δημιουργός της σειράς. George R.R. Martin, είχε δημιουργήσει μια ισχυρή αλληγορία όταν έγραφε τα βιβλία. «Για εφτά κύκλους έχεις ανθρώπους να αγωνίζονται για εξουσία και ξαφνικά πρέπει να ενωθούν και να συνεργαστούν για να σώσουν τον πλανήτη. Νομίζω αυτό έρχεται από κάπου βαθιά στο υποσυνείδητό του, το ότι η πιο δημοφιλής σειρά στον πλανήτη περιλαμβάνει αυτή τη μεταφορά» εξήγησε ο ηθοποιός.

REX/Shutterstock / Stephen Lovekin

Η Christie στάθηκε στην ραγδαία άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνέπεσε με τους πρώτους κύκλους της σειράς, κάτι το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους θαυμαστές του «Game Of Thrones» να εκφράσουν την άποψή της όσο ποτέ άλλοτε. «Ακούσαμε τι θέλει το κοινό και αυτό που θέλει είναι περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες, περισσότερο πολύπλοκους γυναικείους χαρακτήρες» εξήγησε η Βρετανίδα ηθοποιός, τονίζοντας πως είναι περήφανη που η τηλεοπτική παραγωγή κατάφερε να ανταποκριθεί στα βιβλία του Martin.