Σύντομα έρχεται το πρώτο τρέιλερ για το ένατο επεισόδιο «Star Wars»

star-wars
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η ιστορία των Skywalker θα ολοκληρωθεί τυπικά τον Δεκέμβριο, όμως η Disney έχει πολλά σχέδια για το μέλλον του franchise.

Η σίκουελ τριλογία ξεκίνησε το 2015 με το «Η Δύναμη ξυπνάει» του J.J. Abrams, συνεχίστηκε το 2017 με το «Οι τελευταίοι Τζεντάι» του Rian Johnson και ολοκληρώνεται με τον Abrams και το ένατο επεισόδιο της σειράς στις 19 Δεκεμβρίου 2019. Τα γυρίσματα της ένατης ταινίας έχουν ολοκληρωθεί και η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ.

Οι απογοητευτικές επιδώσεις του «Solo» στα ταμεία έκανε την Disney να αναθεωρήσει τα γενικότερα σχέδιά της και να βάλει στον πάγο τις φημολογούμενες ταινίες για τον Boba Fett και τον Obi-Wan Kenobi, αλλά και στην τριλογία ταινιών του Rian Johnson. Από το «τσεκούρι» γλύτωσαν το νέο θεματικό πάρκο, η live-action σειρά για το Disney+ αλλά και η σειρά ταινιών από τους David Benioff και D.B. Weiss, δημιουργούς της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Game Of Thrones».

Ακολουθώντας το παράδειγμα των πρόσφατων ταινιών της σειράς, η Disney λογικά θα παρουσιάσει ένα πρώτο τρέιλερ για την νέα ταινία στο ετήσιο φεστιβάλ Star Wars Celebration, που φέτος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11 και 15 Απριλίου στο Σικάγο. Εφόσον δεν αλλάξει τίποτα δραματικά στον σχεδιασμό των παραγωγών, το teaser λογικά θα δώσει ορισμένα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη της πλοκής.

Στο τέλος του όγδοου επεισοδίου ο Kylo Ren έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Πρώτου Τάγματος και φαίνεται να έχει κυριευτεί ολοκληρωτικά στη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης, ενώ η Rey αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως προστάτιδα της Φωτεινής Πλευράς και της φιλοσοφίας των Τζεντάι. Οι δύο πρώτες ταινίες της σίκουελ τριλογίας διαδραματίστηκαν εντός ολίγων ημερών, αλλά παραμένει άγνωστο εάν η τρίτη ταινία θα συνεχίσει αμέσως μετά τη δεύτερη, ή εάν θα υπάρξει μεγαλύτερο χρονικό κενό.

Η Lucasfilm έχει ανακοινώσει πως στο ένατο επεισόδιο θα επιστρέψουν οι Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo και Billie Lourd, ενώ στα μέλη του καστ συγκαταλέγονται οι Richard E. Grant, Keri Russell και Naomi Ackie. Από τα παλαιότερα μέλη του καστ θα επιστρέψουν επίσης ο Mark Hamill (λογικά ως φάντασμα ή σε flashback σκηνές) ως Luke Skywalker, ο Billy Dee Williams στον ρόλο του Lando Calrissian και ο Anthony Daniels για άλλη μια φορά ως C-3PO.

Η περίπτωση της Carrie Fisher είναι πιο πολύπλοκη, καθώς αρχικά ο χαρακτήρας της θα έπαιζε κεντρικό ρόλο στο ένατο επεισόδιο, ως τελευταίος ήρωας της original τριλογίας. Ο ξαφνικός θάνατος της πολυαγαπημένης ηθοποιού όμως άλλαξε τα σχέδια των παραγωγών οι οποίοι τελικά αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν υλικό που είχε γυρίσει η Fisher για το «Η Δύναμη ξυπνάει», αντί να στραφούν σε ψηφιακά μέσα ή άλλη ηθοποιό.