«Star Wars»: Ποιοι είναι τελικά οι γονείς της Rey;

star-wars-rey
ΤΡΙΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Το ένατο επεισόδιο του J.J. Abrams σκοπεύει να διορθώσει ορισμένες από τις «αστοχίες» του Rian Johnson στους «Τελευταίους Τζεντάι».

Το όγδοο επεισόδιο «Star Wars» μπορεί να έσπασε τα ταμεία, όμως η ταινία του Rian Johnson δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους οπαδούς του franchise. Ένα από τα σημεία των «Τελευταίων Τζεντάι» που προβλημάτισε ήταν η ταυτότητα των γονιών της Rey (την οποία ενσαρκώνει η Daisy Ridley).

Σε μια σκηνή της ταινίας ο Kylo Ren (Adam Driver) «αποκαλύπτει» στην ηρωίδα πως οι αινιγματικοί γονείς της ήταν «βρωμεροί παλιατζήδες». Η αποκάλυψη αυτή υπήρξε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πολυσυζητημένα σημεία της ταινίας του Johnson, καθώς είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες πως η Rey είχε σχέση με τους Skywalkers ή κάποια άλλη γνωστή οικογένεια του μακρινού γαλαξία.

Αυτό γίνεται πιο ξεκάθαρο από δηλώσεις του Simon Pegg για το όγδοο επεισόδιο, όπου σχολίασε πως η ταινία του Johnson «άλλαξε λίγο» τα αρχικά σχέδια του J.J. Abrams (σκηνοθέτη του έβδομου και του ένατου επεισοδίου) για τον συγκεκριμένα χαρακτήρα. Σύμφωνα με την πρόσφατη φημολογία που έχει αναπτυχθεί στο διαδίκτυο, ο Abrams σκοπεύει να αλλάξει την ταυτότητα των γονιών της Rey στο ένατο επεισόδιο, διαγράφοντας έτσι την επιλογή του Johnson.

Το MTV ρώτησε τον Johnson σχετικά με αυτή την προοπτική και ο Αμερικάνος σκηνοθέτης απάντησε πως το μόνο που τον απασχολεί είναι να απολαύσει την ταινία του Abrams. «Θέλω να κάνει πράγματα που δεν θα περίμενα να κάνει και απλά να χαρώ την διαδρομή. Αυτός είναι ο λόγος που πηγαίνω στον κινηματογράφο» εξήγησε ο Johnson.

Αυτή δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που γίνονται σημαντικές αλλαγές ή αναθεωρήσεις στους χαρακτήρες και γεγονότα του «Star Wars». Εκτός από ανανεωμένα εφέ και επιπλέον πλάνα, οι ειδικές εκδόσεις της original τριλογίας που κυκλοφόρησαν στους κινηματογράφους περιλαμβάνουν αρκετές αλλαγές που επηρεάζουν την πλοκή και τους χαρακτήρες, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Han Solo.

Σε μια σκηνή του τέταρτου επεισοδίου, ο χαρακτήρας του Harrison Ford σκοτώνει τον Greedo, έναν εξωγήινο κυνηγό επικηρυγμένων. Στις πρώτες εκδόσεις της ταινίας ο Solo πυροβολεί πρώτος, ενώ στις ειδικές επανεκδόσεις πυροβολεί μετά (ή σχεδόν ταυτόχρονα) με τον Greedo. Η αλλαγή φέρεται να έγινε ώστε ο Han Solo να δείχνει λιγότερο αδίστακτος και πιο αθώος, προκαλώντας όμως πολλές αντιδράσεις από οπαδούς των ταινιών.