Πώς γνωρίστηκαν η Sandy και ο Danny του «Grease»;

grease
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ένα νέο πρίκουελ θα αποκαλύψει την ιστορία των δύο χαρακτήρων που ενσάρκωσαν οι Olivia Newton-John και John Travolta.

Η αναγγελία πλέον ενός πρίκουελ, μιας συνέχειας ή ενός ριμέικ μιας κλασικής ταινίας (ειδικά από την δεκαετία του 1980) δεν προκαλεί τόσο μεγάλο ενθουσιασμό, όσο ενδιαφέρον για το κατά πόσο η νεότερη παραγωγή θα καταφέρει να σταθεί απέναντι την πρωτότυπη. Μετά την Disney, η Paramount μπαίνει δυναμικά στον χορό, αφού σύμφωνα με το Hollywood Reporter σκοπεύει να γυρίσει ένα πρίκουελ στο κλασικό musical «Grease».

Το χολιγουντιανό στούντιο έχει ήδη προσλάβει τον σεναριογράφο John August (γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Tim Burton σε ταινίες όπως «Απίθανες ιστορίες» και το «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας») ενώ ο τίτλος της νέα ταινίας θα είναι «Summer Loving». Όπως γίνεται αντιληπτό, η ταινία θα εστιάζει στο καλοκαίρι που γνωρίστηκαν η Sandy Olsson και ο Danny Zuko.

Η συνάντηση των δύο χαρακτήρων αποτελεί θέμα ενός τραγουδιού στο πρωτότυπο musical, όπου η Sandy και ο Danny δίνουν διαφορετικές (και εν μέρει αντικρουόμενες) ερμηνείες των γεγονότων. Στο τραγούδι ο μεν Zuko παρουσιάζει την Sandy ως μια «κατάκτηση» του καλοκαιριού, ενώ η Sandy εστιάζει στις ρομαντικές βραδιές που πέρασαν μαζί, ενώ οι συμμαθητές και συμμαθήτριες ζητούν να μάθουν κι άλλα. Όπως φαίνεται τελικά θα μάθουμε ακριβώς πως γνωρίστηκαν οι δύο εμβληματικοί χαρακτήρες που ενσάρκωσαν η Olivia Newton-John και ο John Travolta.

Η πρωτότυπη ταινία που σκηνοθέτησε ο Randal Kleiser το 1978 είναι βασισμένη στο ομώνυμο musical των Jim Jacobs και Warren Casey και αποτέλεσε μια από τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς, ενώ ήταν υποψήφια για ένα Όσκαρ. Ακολούθησε ένα σίκουελ το 1982 με νέους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες που υποδύθηκαν οι Maxwell Caulfield και Michelle Pfeiffer. Το 2016 η Fox είχε προβάλει μια τηλεοπτική εκδοχή του «Grease» με τις Julianne Hough και Vanessa Hudgens η οποία απέσπασε πέντε βραβεία Emmy.