Το 6ο International Horrorant Film Festival λέει «Abrakadabra»

horrorant
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του λατινοαμερικάνικου genre κινηματογράφου αλλά και ένας από τους πιο αγαπημένους φίλους του Horrorant Film Festival έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία.

Ο Αργεντίνος Nicolás Onetti, μαζί με τον αδερφό και μόνιμο συνεργάτη του Luciano, μας συστήθηκαν το 2013 με το Sonno Profondo, ένα πρωτότυπο θρίλερ που αναβίωσε το αγαπημένο είδος του giallo. Σε αυτή τη ταινία, ο Nicolás είχε τον ρόλο παραγωγού, όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή. Δύο χρόνια αργότερα, τα αδέρφια παρουσίασαν το δεύτερο μέρος της giallo τριλογίας τους, με το Fransesca, στο οποίο ο Nicolás συμμετείχε και ως συν-σεναριογράφος, να ανεβαίνει επίπεδο και να εντυπωσιάζει, κερδίζοντας την Ειδική Μνεία στο 3ο Horrorant Film Festival. Το 2017, τα δύο αδέρφια που πια μοιράζονται τα καθήκοντα και στη σκηνοθεσία, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε κάτι διαφορετικό, παρουσιάζοντας το Los Olvidados, μία ταινία φόρο τιμής στις psycho-killer family movies, που προβλήθηκε στο 5ο Horrorant Film Festival, όπου και κέρδισε το βραβείο Καλύτερων Εφέ. Παράλληλα, ο Nicolás Onetti συμμετείχε ως παραγωγός στα Compulsión του Ángel González και Trauma του Lucio A. Rojas, δυο ταινίες που επίσης προβλήθηκαν στο 5ο HFF, με τη δεύτερη να κερδίζει και το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας.

Η «δράση» του έχει προσφάτως επεκταθεί και εκτός της χώρας του, συμμετέχοντας ως παραγωγός στις ταινίες Bullets of Justice με τον Danny Trejo και Johnny Z. Και φτάσαμε αισίως στο 2019, με τα αδέρφια Onetti να παρουσιάζουν το μεγάλο φινάλε της giallo τριλογία τους, το Abrakadabra, την πιο ώριμη και οπτικά εντυπωσιακή ταινία τους, που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους του είδους. Μετά τη παρουσίασή του στο Marché du Film των Καννών, τη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Sitges και τη προβολή του στα μεγαλύτερα genre fests του πλανήτη, όπως το Frightfest του Λονδίνου, το Morbido στο Μεξικό και το BIFFF του Βελγίου, το Abrakadabra έρχεται στην Αθήνα αποκλειστικά για το 6ο Horrorant Film Festival, όπου ο Nicolás Onetti θα παρευρεθεί για να το παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό και φυσικά να δεχτεί τις ερωτήσεις του.

Το 6ο What’s Up Horrorant Film Festival «Νύχτες Τρόμου» ετοιμάζει πυρετωδώς το πρόγραμμά του και σύντομα θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Stay tuned…

Info
6ο Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»
Αθήνα | 9-15 Μαΐου | ODEON ΟΠΕΡΑ
Θεσσαλονίκη | 9-15 Μαΐου | CINEPLEXX

Το Horrorant Film Festival «ΝΧΥΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.