Ταινίες της εβδομάδας (11/4/2019)

hellboy
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η επιστροφή του Hellboy στη μεγάλη οθόνη και το νέο κοινωνικό δράμα του Mikhaël Hers ξεχωρίζουν στις επιλογές της εβδομάδας.

«Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση» (Hellboy)
Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου. H Νίμουε βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου. Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.
Σκηνοθεσία: Neil Marshall, Σενάριο: Andrew Cosby, Ερμηνεύουν: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane και Penelope Mitchell.

«Αμάντα» (Amanda)
Με φόντο το Παρίσι των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων ο σκηνοθέτης επιχειρεί να αποδώσει την ευθραυστότητα και τη βιαιότητα των καιρών μας. Εστιάζοντας στα συναισθήματα των χαρακτήρων του, ο Mikhaël Hers αποδίδει την τραγωδία τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Σκηνοθεσία: Mikhaël Hers, Σενάριο: Maud Ameline και Mikhaël Hers, Ερμηνεύουν: Vincent Lacoste, Isaure Multrier, Stacy Martin και Ophélia Kolb.

«Πως Να Εκπαιδεύσετε το Δράκο Σας 3» (How To Train Your Dragon: The Hidden World)
O Ψάρης, επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Αστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους. Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ. Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες. Το πεπρωμένο τους θα είναι να παλέψουν ενωμένοι, με αυταπάρνηση, μέχρι τα βάθη της Γης, για όλες τις «αξίες» που έχουν αποκτήσει μαζί στις περιπέτειές τους και για όλα όσα έχουν μάθει να θεωρούν «ιδανικά». Κάπως έτσι θα δοκιμαστεί καθοριστικά και η δύναμη της φιλίας τους.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Dean DeBlois, Ερμηνεύουν: Βαγγέλης Ευαγγέλου, Ηρώ Μπέζου, Αλμπέρτο Εσκενάζυ και Γιώτα Μηλίτση.

«Styx»
Μια νεαρή επιτυχημένη γιατρός αποφασίζει να σαλπάρει ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της στη Νήσο της Αναλήψεως. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι τη στιγμή που ξεσπά μια άγρια καταιγίδα, η οποία οδηγεί το σκάφος της κοντά σε ακυβέρνητο αλιευτικό γεμάτο μετανάστες που προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί. Τότε η γυναίκα καλείται να αποφασίσει αν θα τους βοηθήσει ή θα συνεχίσει το ταξίδι της, αφήνοντας τη ζωή τους στα χέρια των αρχών που καθυστερούν τρομερά να φτάσουν στο σημείο.
Σκηνοθεσία: Wolfgang Fischer, Σενάριο: Ika Künzel και Wolfgang Fischer, Ερμηνεύουν: Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa, Kelvin Mutuku Ndinda και Inga Birkenfeld.

«Μετά» (After)
Μια νεαρή κοπέλα γνωρίζει στο πανεπιστήμιο ένα γοητευτικό μυστηριώδη συμφοιτητή της, τον οποίο ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Εκείνος όμως κρύβει ένα σκοτεινό κόσμο ο οποίος θα παγιδεύσει και τους δυο, οδηγώντας τους σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
Σκηνοθεσία: Jenny Gage, Σενάριο: Susan McMartin, Ερμηνεύουν: Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair, Josephine Langford και Jennifer Beals.

«Με άλλο πρόσωπο» (Twarz)
Η ζωή ενός γυμνασμένου χεβιμεταλά που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη δουλειά και το σκύλο του, αλλάζει πλήρως όταν ένα ατύχημα παραμορφώνει το πρόσωπό του. Τότε ξεκινά τη διαδικασία για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην Πολωνία που θα κάνει μεταμόσχευση προσώπου, μια ευκαιρία που μπορεί να τον αναγάγει σε εθνικό ήρωα.
Σκηνοθεσία: Malgorzata Szumowska, Σενάριο: Michal Englert και Malgorzata Szumowska, Ερμηνεύουν: Mateusz Kosciukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Malgorzata Gorol και Roman Gancarczyk.

«Holy Boom»
Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων ένα κουτί εισερχομένων γραμμάτων των Ελληνικών ταχυδρομείων ανατινάζεται από τον Ige ένα δεκαεπτάχρονο Φιλιππινέζο δεύτερης γενιάς. Αυτή η έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης. Ανάμεσα στα καμένα γράμματα υπάρχει ένας φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Adia, ο φάκελος περιέχει πιστοποιητικά απαραίτητα για να νομιμοποιήσει τα χαρτιά της. Επίσης στην έκρηξη ένας φάκελος με Acid LSD καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Η Λένα έχει πείσει το Μανού να διακινήσουν μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών μέσω ταχυδρομείου. Γυρίζοντας από την Εκκλησία, η Θάλεια, βλέπει τα απομεινάρια της έκρηξης. Αυτό που δεν γνωρίζει ότι ανάμεσα στα καμένα γράμματα υπάρχει μια επιστολή προς την ίδια από το παιδί που αναγκάστηκε να δώσει για υιοθεσία όταν ήταν έφηβη.
Σκηνοθεσία: Μαρία Λάφη, Σενάριο: Έλενα Δημητρακοπούλου και Μαρία Λάφη, Ερμηνεύουν: Νένα Μεντή, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Samuel Akinola και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

«Η τέχνη καταστρέφει» (Back Held Hands)
Ένας διάσημος ηθοποιός του θεάτρου, μετά από ένα έμφραγμα, καλεί κοντά του τις δύο κόρες του, από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Προσπαθώντας να τις κρατήσει δίπλα του, τούς προτείνει να ανεβάσουν μαζί έναν «Μάκβεθ για τρεις». Στη διάρκεια των προβών έρχονται στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες για το παρελθόν, πικρίες και θυμοί απέναντι σε έναν πατέρα απόντα, δοσμένο ολοκληρωτικά στην τέχνη του.
Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος, Σενάριο: Νίκος Κορνήλιος και Ευγενία Παπαγεωργίου, Ερμηνεύουν: Κώστας Αρζόγλου, Aurore Marion, Katia Leclerc O’ Wallis και Estelle Marion.

«Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες»
Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου.

«Ο Γαλαξίας» (La voie lactée)
Δυο ζητιάνοι, ο Πωλ και ο Ζαν οδοιπορούν το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου με προορισμό την πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Καθοδόν συναντούν εκτός τόπου και χρόνου διάφορες μορφές, οι οποίες εκπροσωπούν διάφορες διδασκαλίες της Χριστιανικής πίστης, και επεξηγούν διάφορα δόγματα και αιρέσεις, πάντα με βάση την Αγία Γραφή.
Σκηνοθεσία: Luis Bunuel, Σενάριο: Luis Bunuel και Jean-Claude Carrière, Ερμηνεύουν: Paul Frankeur, Laurent Terzieff, Alain Cuny και Edith Scob.