Ο «Τελευταίος των Μοϊκανών» ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου

the-last-of-the-mohicans
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Cary Fukunaga και Nicole Kassell σχεδιάζουν μια νέα τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου κλασικού ιστορικού μυθιστορήματος.

Το ιστορικό μυθιστόρημα του James Fenimore Cooper «Ο τελευταίος των Μοϊκανών» πρόκειται να μεταφερθεί για άλλη μια φορά στην μικρή οθόνη από τον Cary Joji Fukunaga και την Nicole Kassell για λογαριασμό της Paramount. Πέραν της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας το 1992 με τον Daniel Day-Lewis, το βιβλίο έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στην τηλεόραση, σε Αμερική και Ευρώπη.

Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, το σενάριο της νέα τηλεοπτικής μεταφοράς θα φέρει την υπογραφή των Fukunaga και Nicholas Osborne, ενώ η Kassell θα σκηνοθετήσει. Η νέα σειρά θα εστιάσει στον απροσδόκητο έρωτα που αναπτύσσεται ανάμεσα στον νεαρό Μοϊκανό Uncas και την Cora, την μιγάδα κόρη ενός Βρετανού συνταγματάρχη.

«Η πάλη των πολιτισμών κατά την διάρκεια του επταετούς πολέμου [μεταξύ Βρετανών και Γάλλων στην αμερικάνικες αποικίες τους], η οποία αποτελεί το πλαίσιο της ιστορίας του “Τελευταίου των Μοϊκανών”, υπήρξε εδώ και πολύ το πάθος μου. Ήταν ένας παγκόσμιος πόλεμος πριν δημιουργηθεί ο όρος. Η ευκαιρία να αναδημιουργήσω τους αποφασισμένους και απελευθερωμένους χαρακτήρες της ιστορίας, με το ταλέντο των Nick Osborne και Nicole Kassell, ήταν εξαιρετικά συναρπαστική» τόνισε ο Fukunaga για την νέα σειρά.

H Kassel από την πλευρά της σχολίασε πως είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένη για την νέα συνεργασία και που θα έχει την ευκαιρία να εξετάσει σε μεγαλύτερο βάθος την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Στην συνέχεια η σκηνοθέτης εκθείασε το εξαιρετικό σενάριο των Fukunaga και Osborne καθώς δίνει νέα προοπτική στους χαρακτήρες που συχνά βρίσκονται στο περιθώριο.