Το HBO ζήτησε από τον Donald Trump να σταματήσει τα memes με «Game Of Thrones»

donald-trump Jonathan Alpeyrie
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

«Καταλαβαίνουμε τον ενθουσιασμό για την τελευταία σεζόν, αλλά μην χρησιμοποιείτε την πνευματική ιδιοκτησία μας για πολιτικούς σκοπούς».

Ο Donald Trump συχνά καταφεύγει στο πολυαγαπημένο του Twitter για να κάνει πολιτικές δηλώσεις, καθώς του προσφέρουν μια αξεπέραστη αμεσότητα για να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα. Ως ένθερμος και πεπειραμένος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Αμερικάνος πρόεδρος δημιουργεί και τα δικά του memes, με ορισμένα από αυτά να είναι βασισμένα στο «Game Of Thrones».

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της έρευνας του FBI πάνω στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικάνου προέδρου, ο Trump δημιούργησε ένα νέο meme με το «Game Of Thrones», όπου ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε συνωμοσία με ρωσικούς παράγοντες ή παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και σχολίασε πως είναι ένα «game over» για τους επικριτές του και τους «ριζοσπαστικούς αριστερούς Δημοκράτες».

Η χρήση του «Game Of Thrones» από τον Trump μάλλον δυσαρέστησε το HBO, καθώς εξέδωσε μια ανακοίνωση ζητώντας του να σταματήσει. «Αν και καταλαβαίνουμε τον ενθουσιασμό για το “Game Of Thrones” τώρα που έφτασε η τελευταία σεζόν, θα προτιμούσαμε να μην χρησιμοποιείτε η πνευματική ιδιοκτησία μας για πολιτικούς σκοπούς» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΗΒΟ.

Δεδομένου ότι η επική σειρά φαντασίας του ΗΒΟ θα ολοκληρωθεί μετά από έξι επεισόδια και θα περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι την κυκλοφορία της spin-off σειράς, μένει να φανεί εάν ο Αμερικάνος πρόεδρος θα «συμμορφωθεί» με την έκκληση του HBO.