Game Of Thrones: Ο δημιουργός αποκαλύπτει πώς εμπνεύστηκε από τον φεμινισμό

game-of-thrones
ΤΡΙΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Πως προέκυψαν οι Sansa και Arya Stark;

Ο George R.R. Martin βρήκε λίγο χρόνο από την συγγραφή του μεγάλου φινάλε του «Game Of Thrones» για να μιλήσει λίγο για το πώς ο φεμινισμός και η σεξουαλική επανάσταση τον ενέπνευσε να δημιουργήσει δύο από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες του, τις Arya Stark και Sansa Stark.

HBO

Στην συνέντευξη του στο Rolling Stone, ο συγγραφέας αποκάλυψε πως από την αρχή οραματίστηκε την Arya και την αδερφή της Sansa ως διαμετρικά αντίθετες προσωπικότητες. Η Sansa ενσωμάτωνε τα «ρομαντικά» μεσαιωνικά ιδανικά καθώς «ονειρευόταν αγώνες, βάρδους να τραγουδούν για την ομορφιά της, ενάρετους ιππότες και το να είναι η κυρία ενός κάστρου και πιθανότατα πριγκίπισσα και βασίλισσα».

HBO

Η Arya από την άλλη βρισκόταν σε σύγκρουση με τους ρόλους τους οποίους την πίεζαν να αποδεχτεί, προτιμώντας τις μάχες από το πλέξιμο. Όταν ρωτήθηκε εάν εμπνεύστηκε από συγκεκριμένους ανθρώπους για την Arya, ο Martin απάντησε πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έχει στοιχεία από πολλές γυναίκες που έχει γνωρίσει.

«Ειδικά ορισμένες γυναίκες που ήξερα όταν ήμουν νέος, στα 60s και 70s, την δεκαετία της σεξουαλικής επανάστασης και του φεμινιστικού κινήματος. Ήξερα πολλές νεαρές γυναίκες που δεν πίστευαν ότι έπρεπε να βρουν έναν σύζυγο και να γίνουν νοικοκυρές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Martin.