Ταινίες της εβδομάδας (25/4/2019)

avengers-endgame
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η «Τελευταία Πράξη» των Εκδικητών της Marvel ξεχωρίζει στις νέες επιλογές της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Εκδικητές: Τελευταία Πράξη» (Avengers: Endgame)
Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα. Τελευταίο κεφάλαιο του μεγάλου επίλογου των Εκδικητών, μετά από 22 ταινίες της Marvel Studios.
Σκηνοθεσία: Anthony Russo και Joe Russo, Σενάριο: Christopher Markus και Stephen McFeely, Ερμηνεύουν: Brie Larson, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson και Chris Evans.

«Ο Γάτος ο φευγάτος» (Cats and Peachtopia)
Ο Φευγάτος, ένας μικρός γάτος που έχει βαρεθεί να περνάει όλη του τη ζωή κλεισμένος στο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε, θέλει να ζήσει ελεύθερος στον αληθινό κόσμο! Ο πατέρας του, ο Παντόφλας, έχοντας ζήσει για ένα διάστημα αδέσποτος και γνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβει το άγνωστο, προσπαθεί να τον αποτρέψει... Μια μέρα, ο Φευγάτος αποφασίζει να φύγει από το σπίτ του για να ανακαλύψει τη «Γατοπία» έναν κόσμο μυθικό, κρυμμένο στον πυθμένα μιας λίμνης! Ένα ταξίδι συναρπαστικό αλλά κι επικίνδυνο ξεκινά τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πατέρα του που θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να σώσει τον μονάκριβο γιο του!
Σκηνοθεσία και σενάριο: Gary Wang, Ερμηνεύουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ντίνος Σούτης, Νίκος Παπαδόπουλος και Ηρώ Μπέζου.

«Στα Αρβανίτικα»
Μια προσπάθεια να απαθανατίσουμε μια γλώσσα που χάνεται και να μάθουμε ποιοι είναι οι Αρβανίτες και ποιο ρόλο έχουν παίξει στη νεοελληνική Iστορία. Τριγυρνώντας σ’ ένα αρβανιτοχώρι, τα Βίλια, ανακαλύπτουμε έναν ξεχωριστό πολιτισμό, με γυναίκες δυναμικές, με πείσμα, το λεγόμενο αρβανίτικο κεφάλι, και ιδιαίτερο χιούμορ.
Σκηνοθεσία: Κατερίνα-Μάρθα Κλαρκ.