Πέθανε ο Ken Kercheval, ο Cliff Barnes του «Dallas»

ken-kercheval-dallas
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μαζί με τον Larry Hagman, ήταν οι μοναδικοί ηθοποιοί που εμφανίστηκαν σε όλους τους κύκλους της τηλεοπτικής σειράς που άφησε εποχή.

Ο Ken Kercheval, κυρίως γνωστός για τον ρόλο του ως Cliff Barnes στην θρυλική τηλεοπτική σειρά «Dallas», πέθανε στην ηλικία των 83 ετών την περασμένη Κυριακή. Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού έγινε γνωστή από την The Daily Clintonian, εφημερίδα της γενέτειρας πόλης Κλίντον στην Ιντιάνα, όπου και πέθανε ο Kercheval.

Όπως πολλοί ηθοποιοί της γενιάς του, ο Kercheval ξεκίνησε την καριέρα του στο σανίδι, παίζονται σε παραγωγές των «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» από τον Edward Albee, «The Apple Tree» από τον Mike Nichols και «Καμπαρέ» από τον Harold Prince, προτού μεταπηδήσει στην μικρή οθόνη σε σειρές όπως «Search For Tommorow», αλλά και ταινίες όπως «Το Δίκτυο», «Η μυστική υπηρεσία των 7» και μια μεταφορά του «Rabbit, Run» που έγραψε τον John Updike, μεταξύ άλλων.

CBS

Ο Kercheval αρχικά είχε επιλεγεί για τον ρόλο του Ray Krebbs, του νόθου γιου του J.R. Ewing (τον οποίο τελικά ενσάρκωσε ο Steve Kanaly).

Το 1978 ο Kercheval ανέλαβε το ρόλο του αδέξιου γραφειοκράτη Cliff Barnes στην σειρά «Dallas» του CBS, ενός χαρακτήρα που φέρεται να ήταν εμπνευσμένος από τον Robert F. Kennedy. Ο Kercheval και ο Larry Hagman – ο οποίος ενσάρκωσε το αντίζηλο του J.R. Ewing – ήταν οι μόνοι ηθοποιοί που εμφανίστηκαν σε όλες τις σεζόν της σειράς που ολοκληρώθηκε το 1991, αλλά και στην τηλεταινία του 1996 και το πρόσφατο reboot από το TNT, από το 2012 έως το 2014.

TNT

Ο J.R. Ewing και ο Cliff Barnes αντάμωσαν ξανά στο reboot του TNT.

Παρά τα ελαττώματα του Barnes, ο Kercheval υποστήριζε πως του «άρεσε πραγματικά» ο χαρακτήρας που ενσάρκωσε στο «Dallas» για πάνω από 15 χρόνια. «Πίστευα πως ήταν καλός άνθρωπος. Ο J.R. πάντα με κυνηγούσε, οπότε έπρεπε να αμυνθώ. Εάν έκανα κάτι που δεν ήταν ακριβώς σωστό, ήταν επειδή έπρεπε να το κάνω» είχε δηλώσει ο ηθοποιός στο Dallas Decoder το 2012.