Κάηκε το δάσος του Γουίνι

winnie-the-pooh
ΤΡΙΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Παρά τις σοβαρές καταστροφές, οι τοπικές αρχές είναι αισιόδοξες πως το δάσος στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας θα ανακάμψει σύντομα.

Περίπου 200 στρέμματα δασικής έκτασης στο Άσνταουν, στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας, καταστράφηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδι της Κυριακής. Πρόκειται για την τρίτη φορά που το στο συγκεκριμένο δάσος πλήττεται από πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα, μετά από άλλες δύο που προκλήθηκαν από την έντονη ξηρασία και τους δυνατούς ανέμους τον Φεβρουάριο.

Το συγκεκριμένο δάσος έγινε παγκοσμίως γνωστό ως Hundred Acre Wood, το σπίτι του χαριτωμένου αρκούδου Γουίνι και των τετράποδων φίλων του. Ο συγγραφέας και ποιητής A.A. Milne εμπνεύστηκε και δημιούργησε τον Γουίνι το αρκουδάκι, όταν ζούσε στην περιοχή την δεκαετία του 1920.

«Είναι ασυνήθιστο να υπάρχει πυρκαγιά αυτού το μεγέθους το βράδι. Φαίνεται πως φούντωσε πριν αντιληφθεί ο κόσμος την φωτιά» σχολίασε στο BBC εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, εκτιμώντας παράλληλα πως η φωτιά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της ξηρασίας στην χαμηλή βλάστηση. Αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες, οι αρχές δεν θεωρούν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σκόπιμα.

Παρά τις μεγάλες καταστροφές σε χλωρίδα και πανίδα, οι τοπικές παραμένουν αισιόδοξες πως το δάσος θα ανακάμψει σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Δεν έχουν χαθεί τα πάντα. Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες θα μεγαλώνει το χορτάρι και σε έξι μήνες ενδεχομένως δεν θα καταλάβει κανείς ότι έχει συμβεί κάτι εδώ» σχολίασε ο δασοφύλακας Chris Sutton.