Αποσύρθηκε η μήνυση κατά των δημιουργών του «Stranger Things»

stranger-things-steve-dusty
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο τρίτος κύκλος της πετυχημένης σειράς επιστημονικής φαντασίας του Netflix επιστρέφει κανονικά τον Ιούλιο.

Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως ο σκηνοθέτης Charles Kessler είχε καταθέσει μήνυση κατά των δημιουργών του «Stranger Things», Matt και Ross Duffer, με τον ισχυρισμό πως έκλεψαν την ιδέα για τη σειρά από μια ταινία του. Η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί στα δικαστήρια στις 7 Μαΐου, όμως λίγες μέρες πριν την έναρξη των διαδικασιών, ο Kessler απέσυρε την μήνυσή του και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

«Αφού άκουσα αυτή τη εβδομάδα την κατάθεση του νομικού εμπειρογνώμονα που προσέλαβα, μου είναι ξεκάθαρο τώρα ότι, ανεξάρτητα από το τι πίστευα στο παρελθόν, το έργο μου δεν είχε καμία σχέση με τη δημιουργία του “Stranger Things”. Έγγραφα από το 2010 και το 2013 αποδεικνύουν πως οι Duffer δημιούργησαν την εκπομπή τους ανεξάρτητα. Ως εκ τούτου, αποσύρω τον ισχυρισμό μου και δεν θα προβώ σε περεταίρω σχόλια επί του θέματος» ανακοίνωσε ο Kessler την περασμένη Κυριακή.

Το Netflix έσπευσε με τη σειρά του να σχολιάσει την ικανοποίησή του με την εξέλιξη, τονίζοντας πως στήριξε την πλευρά των αδελφών Duffer από την αρχή. «Είμαστε περήφανοι για αυτή την εκπομπή και τους φίλους μας, Matt και Ross, των οποίων το καλλιτεχνικό όραμα έδωσε ζωή στο “Stranger Things” και των οποίων το πάθος, η φαντασία και η ατέλειωτη σκληρή δουλειά δίπλα στο ταλαντούχο καστ και το συνεργείο το κατέστησαν μια πραγματικά πετυχημένη και βραβευμένη σειρά που είναι αγαπητή στους θεατές όλου του κόσμου» αναφέρει η ανακοίνωση της πλατφόρμας streaming.

Άρθρο του Deadline εξηγεί πως η πλευρά του Kessler αντιλήφθηκε πως δεν θα είχε τύχη στο δικαστήριο όταν έγινε αντιληπτό πως δεν θα μπορούσε να συγκρίνει το σενάριο του Kessler με τον πιλότο του «Stranger Things» χωρίς να αναφερθεί στους δύο κύκλους της σειράς τους οποίους έγραψε μια ομάδα σεναριογράφων. Παράλληλα, το Netflix και οι αδελφοί Duffer είχαν προβεί σε αρκετές αλλαγές στη σειρά – από τον τίτλο και την τοποθεσία όπου διαδραματίζεται, μέχρι τους χαρακτήρες και την εξέλιξη της πλοκής. Με το Netflix να έχει πια ξεπεράσει τα ενδεχόμενα νομικά κωλύματα που θα προκαλούσε η δικαστική διαμάχη, ο τρίτος κύκλος της σειράς επιστημονικής φαντασίας θα κάνει κανονικά την πρεμιέρα του στις 4 Ιουλίου.