Jessica Chastain: «Ο βιασμός δεν κάνει έναν χαρακτήρα πιο δυνατό»

game-of-thrones
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2019

Η ηθοποιός καυτηρίασε τους παραγωγούς του «Game Of Thrones» για την «εργαλειοποίηση» της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών.

Το τέταρτο επεισόδιο του «Game Of Thrones» δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τους οπαδούς της σειράς, με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να σχολιάζουν αρνητικά τους παραγωγούς και τους σεναριογράφους για την προληματική απεικόνιση των γυναικείων χαρακτήρων. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Jessica Chastain, η οποία συμπρωταγωνιστεί με τη Sophie Turner στην επερχόμενη ταινία των X-Men.

HBO

Αφορμή για πολλά από τα επικριτικά σχόλια ήταν μια σκηνή όπου o Sandor «The Hound» Clegane δηλώνει στη Sansa Stark (Turner) πως θα είχε αποφύγει τα «βασανιστήρια» εάν είχε φύγει μαζί του στον δεύτερο κύκλο. Η Stark τότε απαντά πως «χωρίς τον Littlefinger, τον Ramsay και τους υπόλοιπους, θα είχα παραμείνει ένα μικρό πουλί όλη μου τη ζωή».

«Ο βιασμός δεν είναι ένα εργαλείο για να γίνει ένας χαρακτήρας πιο δυνατός. Μια γυναίκα δεν χρειάζεται να θυματοποιηθεί για να γίνει πεταλούδα. Το μικρό πουλί πάντα ήταν Φοίνικας. Η επικρατούσα δύναμη της οφείλεται στην ίδια. Και μόνο στην ίδια» έγραψε η Chastain στην ανάρτησή της στο Twitter, η οποία συνοδεύεται από ένα gif της Turner να κάθεται στον Σιδερένιο Θρόνο.

Variety/REX/Shutterstock / Rob Latour

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Chastain επικρίνει τον σεξισμό στο Χόλυγουντ, όπως στις περιπτώσεις των Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Bryan Singer, αλλά και του δικτύου CBS για την έλλειψη εκπομπών με γυναικείους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες.