Το 2022 θα ξεκινήσει η επόμενη τριλογία «Star Wars»

star-wars
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2019

Η Disney ανακοίνωσε τον προγραμματισμό της για το μέλλον του «μακρινού γαλαξία», αλλά και νέες καθυστερήσεις στα «Avatar» του James Cameron.

Η ιστορία των Skywalker θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο με το ένατο επεισόδιο «Star Wars», όμως οι οπαδοί της εμβληματικής σειράς ταινιών επιστημονική φαντασίας μπορούν ήδη να προγραμματίζουν για το μέλλον, καθώς η Disney ανακοίνωσε τα επόμενα σχέδια της για το franchise.

Σύμφωνα με το update της Disney, οι επόμενες τρεις ταινίες «Star Wars» αναμένονται να κυκλοφορήσει στις 16 Δεκεμβρίου 2022, 20 Δεκεμβρίου 2024 και 18 Δεκεμβρίου 2026. Για την ώρα παραμένει άγνωστο ποιες θα είναι οι ταινίες, καθώς υπάρχουν σχέδια για μια τριλογία από τον Rian Johnson, μια τριλογία από τους δημιουργούς του «Game Of Thrones» David Benioff and D.B. Weiss, αλλά και δύο αυτοτελείς ταινίες για τον Boba Fett και τον Obi-Wan Kenobi.

Lucasfilm

Ο Pedro Pascal παίζει τον ρόλο του αινιγματικού μισθοφόρου στο «The Mandalorian».

Μέχρι το 2022 η Disney σκοπεύει να εστιάσει στις live-action παραγωγές για την πλατφόρμα streaming, όπως το «The Mandalorian» του Jon Favreau και μια πρίκουελ σειρά στο «Rogue One» με τον Diego Luna. Τον περασμένο μήνα η επικεφαλής της Lucasfilm Kathleen Kennedy αποκάλυψε στο ετήσιο φεστιβάλ Star Wars Celebration πως είχε ξεκινήσει τον σχεδιασμό του franchise «για τα επόμενα δέκα χρόνια» με τους Johnson, Benioff, Weiss και Favreau.

Πέραν όμως των ταινιών «Star Wars», ανακοινώθηκαν οι νέες πρεμιέρες για τις συνέχειες του «Avatar» από τον James Cameron, οι οποίες τελικά θα καθυστερήσουν ένα με δύο χρόνια η κάθε μια. Η παραγωγή των συνεχειών έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές καθυστερήσεις στο παρελθόν, όμως μετά την εξαγορά της 21st Century Fox ο σχεδιασμός άλλαξε για να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός με άλλα franchise της Disney.

Το «Avatar 2» θα κυκλοφορήσει με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Έτσι λοιπόν το πρώτο σίκουελ θα κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2021, το δεύτερο στις 22 Δεκεμβρίου 2023, το τρίτο στις 19 Δεκεμβρίου 2025 και το τέταρτο στις 17 Δεκεμβρίου 2027.