Ο Robert De Niro είναι ο «Ιρλανδός» του Martin Scorsese (video)

robert-de-niro-Joe-pesci Michael Buckner
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2019

Al Pacino και Joe Pesci συπρωταγωνιστούν στην ταινία για τον εκτελεστή της μαφίας Frank Sheeran και την εξαφάνιση του Jimmy Hoffa.

Μετά από πολλά χρόνια σχεδιασμού, ο Martin Scorsese κατάφερε να γυρίσει μια ταινία με θέμα τη ζωή του διαβόητου εκτελεστή της αμερικάνικης Μαφίας Frank «The Irisman» Sheeran. Όπως μας έχει συνηθίσει ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, στην βιογραφική ταινία πρωταγωνιστούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όπως οι Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Anna Paquin, Ray Romano, Bobby Cannavale και Sebastian Maniscalco.

Παρά το γεγονός ότι ο Scorsese υπήρξε διστακτικός σε δηλώσεις του σχετικά με τις υπηρεσίες streaming, η νέα του ταινία χρηματοδοτήθηκε από το Netflix, όπου και αναμένεται να προβληθεί το προσεχές φθινόπωρο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Maniscalco στο podcast του Joe Rogan η ταινία ενδέχεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, όμως παραμένει άγνωστο το κατά πόσο θα προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Brent N. Clarke

De Niro και Scorsese συνεργάστηκαν για ένατη φορά στο «The Irishman».

Δεδομένης της κόντρας με μεγάλους παράγοντες στην βιομηχανία του κινηματογράφου και σε συνδυασμό με τον ολοένα και μεγαλύτερο ανταγωνισμό στον χώρο του streaming, το Netflix σκοπεύει να προβάλει την ταινία σε αίθουσες ώστε να μπορεί να διαγωνιστεί στα Όσκαρ και τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία της ταινίας.

«Το έχουμε συζητήσει με το Netflix, θα παρουσιάσουν την ταινία μας όπως πρέπει, σε κινηματογράφο, σε συγκεκριμένες αίθουσες, στις καλύτερες κινηματογραφικές αίθουσες που υπάρχουν» σχολίασε ο De Niro στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Μαρρακές. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός συμπλήρωσε πως η ταινία θα προβληθεί μεν σε κινηματογραφικές αίθουσες στην αρχή «εκεί που πρέπει», όμως δεν γνώριζε «τι θα συμβεί μετά».

Η νέα ταινία του Scorsese είναι βασισμένη στο βιβλίο «I Heard You Paint Houses» του Charles Brandt, το οποίο εκδόθηκε το 2003. Στη διάρκεια της «καριέρας» του, ο Sheeran (τον οποίο ενσαρκώνει ο De Niro) δολοφόνησε 25 ανθρώπους ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε εμπλακεί στη μυστηριώδη εξαφάνιση του συνδικαλιστή ηγέτη που αναμείχθηκε οργανωμένο έγκλημα, Jimmy Hoffa (Pacino), το 1975.

Οι Sheeran και Hoffa γνωρίζονταν για πολλά χρόνια και ένα μεγάλο μέρος της αφήγησης της ταινίας φέρεται να γίνεται μέσω flashbacks. Για τον λόγο αυτό αναπτύχθηκαν πρωτοποριακές τεχνικές ψηφιακών ειδικών εφέ, ώστε να «αφαιρεθούν» χρόνια από τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Αντίστοιχες τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί, με ανάμεικτα αποτελέσματα, σε ταινίες όπως τα «X-Men: Η τελική αναμέτρηση», «Tron: Legacy» και «Rogue One» μεταξύ άλλων.