Ταινίες της εβδομάδας (9/5/2019)

John-wick-chapter-3-
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο Keanus Reeves επιστρέφει για άλλη μια φορά στον ρόλο του John Wick, ενώ Charlize Theron και Seth Rogeν φλερτάρουν στη σκιά του Λευκού Οίκου.

«John Wick: Κεφάλαιο 3» (John Wick: Chapter 3 - Parabellum)
Ο Τζον Γουίκ σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.
Σκηνοθεσία: Chad Stahelski, Σενάριο: Derek Kolstad, Shay Hatten, Chris Collins και Marc Abrams, Ερμηνεύουν: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane και Laurence Fishburne.

«Μια απίθανη σχέση» (Long Shot)
Όταν ένας συγγραφέας πολιτικών λόγων συναντά μετά από χρόνια τον πρώτο του έρωτα, εκείνη είναι κορυφαία υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έτοιμη να βάλει υποψηφιότητα για το Λευκό Οίκο. Η χημεία τους και οι αναμνήσεις που μοιράζονται, την πείθουν να τον προσλάβει, το παράνομο ειδύλλιο όμως που θα ξεσπάσει ανάμεσά τους απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.
Σκηνοθεσία: Jonathan Levine, Σενάριο: Dan Sterling και Liz Hannah, Ερμηνεύουν: Charlize Theron, Seth Rogen, June Diane Raphael και O'Shea Jackson Jr.

«Μια αγάπη ανέφικτη» (Un amour impossible)
Τέλη δεκαετίας 1950. Η Ρασέλ, μια απλή υπάλληλος γραφείου, συναντάει τον Φιλίπ, έναν λαμπρό νέο αριστοκρατικής οικογένειας. Από τον σύντομο, αλλά παθιασμένο τους έρωτα γεννιέται η Σαντάλ. Με τον Φιλίπ να αρνείται τον γάμο λόγω διαφοράς κοινωνικής τάξης, η Ρασέλ αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη την κόρη της. Αρχίζει τότε ο μεγάλος αγώνας μιας ερωτευμένης όσο και περήφανης μάνας για την επίσημη αναγνώριση της κόρης της.
Σκηνοθεσία: Catherine Corsini, Σενάριο: Catherine Corsini και Laurette Polmanss, Ερμηνεύουν: Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Beth και Estelle Lescure.

«Sugar Town: Για Μια Χούφτα Ψήφους» (Sugartown - For A Fistful of Votes)
Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος καταφέρνει, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, να του επιτραπεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της πόλης. Αποφασισμένος να νικήσει οριστικά τους αντιπάλους του και «να μην ξαναπατήσουν στην πόλη», βάζει σε λειτουργία τα όπλα που τον κρατούν εδώ και 12 χρόνια απόλυτο άρχοντα της περιοχής.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Κίμων Τσακίρης.

«Μπέργκμαν: Ένας αιώνας» (Ingmar Bergman - Vermächtnis eines Jahrhundertgenies)
Μια κοντινή ματιά στη ζωή και το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μέσα από τις εξομολογήσεις των στενών συνεργατών του και νεότερων δημιουργών.
Σκηνοθεσία: Margarethe von Trotta, Bettina Böhler και Felix Moeller.

«Αλέξανδρος Νιέφσκι» (Aleksandr Nevskiy)
Στη Ρωσία του 13ου αιώνα, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Νιέφσκι ηγείται της αντίστασης κατά της εισβολής των αιμοβόρων Τευτόνων Ιπποτών. Αφού ενισχύει το εξασθενημένο ηθικό του λαού, στήνει παγίδα στον εχθρό, παρασύροντάς τον με το βαρύ οπλισμό του στην παγωμένη λίμνη Τσουντ, η οποία γίνεται τάφος τους.
Σκηνοθεσία: Sergei M. Eisenstein και Dmitriy Vasilev, Σενάριο: Sergei M. Eisenstein και Pyotr Pavlenko, Ερμηνεύουν: Nikolay Cherkasov, Nikolai Okhlopkov, Andrei Abrikosov και Dmitriy Orlov.