Όταν ανοίγουν τα θερινά σινεμά σημαίνει καλοκαίρι!

cine-thisio-7 VasiliosKoutroumanos

Σινέ Θησείον

ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2019

Το καλοκαίρι πλησιάζει σιγά-σιγά και ήδη έχουν ανοίξει οι πρώτοι θερινοί κινηματογράφοι στην Αθήνα.

Με τον καιρό ήδη να παραπέμπει σε καλοκαίρι, πολλοί θερινοί κινηματογράφοι έχουν ανοίξει. Ιδού 10 προτάσεις για μοναδικές βραδιές κάτω από τα αστέρια. 

Ζέφυρος (Τρώων 36, Θησείο)

Προσφέροντας πολλές επανεκδόσεις, ντοκιμαντέρ και ελληνικές παραγωγές, ο «Ζέφυρος» έχει ένα ήδη αποκτήσει το δικό του κοινό σινεφίλ στην γειτονιά του Θησείου. Ο θερινός κινηματογράφος έχει διατηρήσει ένα κλασικά διαχρονικό στυλ με χαλίκι στην ανοιχτή αίθουσα, περιοδικά στην είσοδο και κλίματα στους τοίχους που θυμίζει έντονα καλοκαίρι.

Σινέ Θησείον (Απ. Παύλου 7, Θησείο)

Το θρυλικό σινεμά στο Θησείο θεωρείται μια από τις καλύτερες θερινές αίθουσες στον κόσμο και επιβάλλεται μια επίσκεψη για κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του – ιδανικά κόβοντας εισιτήριο για την επανέκδοση μιας κλασσικής ταινίας. Για μια ακόμα πιο ιδανική βραδιά, απολαύσετε μια βόλτα στον γραφικό πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου πριν την έναρξη της προβολής.

Cine Paris

Cine Paris (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα)

Το ιστορικό Cine Paris βρίσκεται σε ένα από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Πλάκας και από την ταράτσα του προσφέρει μια ασυναγώνιστη θέα της Ακρόπολης. Άνοιξε τις πόρτες του πριν από σχεδόν 100 χρόνια και παρά τα προβλήματα, συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης σινεφίλ από όλο τον κόσμο με ρομαντικές διαθέσεις.

Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Πλατεία Βικτώριας)

Ένας από τους πιο ιστορικούς και υπερσύγχρονους κινηματογράφους στην καρδιά της πόλης, το «Τριανόν» που ίδρυσε ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου το 1960, ανοίγει την οροφή του όπως κάθε καλοκαίρι για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους θεατές του.

Σινέ Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός)

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Τζουζέπε Τορνατόρε εγκαινίασε τον δημοτικό κινηματογράφο της πόλης του Κορυδαλλού που πήρε το όνομα του από την ομώνυμη ταινία του. Περίπου 30 χρόνια αργότερα, η ταράτσα του «Παράδεισου» έχει γράψει την δική της ιστορία και αποτελεί μια από τις αγαπημένες επιλογές για τους σινεφίλ.

Cine Alsos (Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια)

Πρόκειται για έναν από τους λιγότερους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, όμως αυτό δεν πρέπει να σας αποτρέψει από το να τον επισκεφτείτε. Διακοσμημένος με αρκετό πράσινο και πλήρως εξοπλισμένος – τόσο τεχνολογικά, όσο και στο μπαρ – αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τις νύχτες του καλοκαιριού με καλή παρέα.

Σινέ Γέρακας (Μιλτιάδου & Γαργηττού, Γέρακας)

Με εύκολη πρόσβαση, μακριά από πολυκατοικίες και ένα πλήρες εξοπλισμένο μπαρ και coffee house, ο θερινός κινηματογράφος στον Γέρακα έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια πολλών κατοίκων των γύρω περιοχών.

Σινέ Παλλήνη (Ελευθερίου Βενιζέλου 3, Παλλήνη)

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μια ανάσα από την πολύβουη Λεωφόρο Μαραθώνος, το Σινέ Παλλήνη είναι απόλυτα προστατευμένο από ενοχλητικούς θορύβους. Ο όμορφα διακοσμημένος και ανακαινισμένος χώρος με αρκετό πράσινο και σύστημα ήχου Dolby Surround δημιουργεί μια χαλαρή, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Σίσσυ (Λεωφόρος Μαραθώνος 36, Νέα Μάκρη)

Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1966, το «Σίσσυ» αποτελεί πλέον ένα από τα πιο γνώριμα θερινά στέκια της Νέας Μάκρης και των ευρύτερων περιοχών, τόσο για καφέ όσο και για ένα ποτό πριν την έναρξη της προβολής. Το πρόγραμμα του κινηματογράφου περιλαμβάνει κυρίως νέες κυκλοφορίες, χωρίς να αποκλείονται κλασικές επανεκδόσεις.

Σινέ Σελήνη (Αγ. Νικολάου 17 και Πανθέας, Σαλαμίνα)

Όσοι θελήσουν να συνδυάσουν μια βουτιά ή ένα γεύμα κοντά στην θάλασσα με μια ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό, το «Σινέ Σελήνη» της Σαλαμίνας είναι η ιδανική λύση. Τα μαγευτικά αρώματα γιασεμιού και νυχτολούλουδου δημιουργούν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τους θεατές τους μακριά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ