Τι συμβαίνει μετά τον θάνατο, Keanu Reeves;

keanu-reeves Stephen Lovekin
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας έδωσε τη δική του «ζεν» απάντηση σε ένα από τα δύσκολα φιλοσοφικά ερωτήματα.

Ένα από τα πιο βασανιστικά ερωτήματα, το οποίο δεν φαίνεται ότι θα μπορέσει ποτέ να απαντήσει με ασφάλεια η επιστήμη, είναι τι έρχεται μετά τον θάνατο. Στο ερώτημα αυτό έχουν προσπαθήσει να δώσουν απαντήσεις πολλές θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Το ερώτημα αυτό τέθηκε πρόσφατα στον Keanu Reeves στην βραδινή τηλεοπτική εκπομπή του Stephen Colbert, όπου ο ηθοποιός εμφανίστηκε για την προώθηση της νέα του ταινίας ως John Wick. Αφού σκέφτηκε για λίγα δευτερόλεπτα, ο Reeves έδωσε μια αφοπλιστική απάντηση: «Ξέρω πως θα λείψουμε σε αυτούς που μας αγαπούν» δήλωσε με απλότητα, αφήνοντας έκπληκτο τον παρουσιαστή και το κοινό του.

Δείτε την απάντηση του Reeves στην εκπομπή του Stephen Colbert

REX/Shutterstock / Jonathan Hordle

Πέραν των ρόλων του σε ταινίες δράσεις, ο Reeves έχει αντιμετωπίσει πολλές τραγωδίες και τον θάνατο αγαπημένων προσώπων στην προσωπική του ζωή. Την ίδια χρονιά που έγινε παγκόσμιος αστέρας χάρη στο «Matrix», η σύντροφος του Jennifer Syme έφερε στον κόσμο την κόρη τους Ava Archer Syme-Reeves, η οποία όμως γεννήθηκε νεκρή. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, το 2001, η Syme σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Λος Άντζελες.

Γενικότερα ο Reeves αποφεύγει να μιλήσει για τις πνευματικές αντιλήψεις του, λέγοντας πως είναι κάτι «πολύ προσωπικό» για να συζητήσει δημόσια. Στο παρελθόν έχει σχολιάσει πως είναι άθρησκος, όμως περιοδικά έχει εκφράσει πίστη σε ανώτερη δύναμη. «Πιστεύω στον Θεό και τον Διάβολο, όμως δεν έχουν τσουγκράνες και μια μακριά άσπρη γενειάδα» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του το 1997.