Ο ανάποδος κόσμος του «Stranger Things» από Lego

lego-stranger-things
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2019

Το νέο σετ της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών είναι εμπνευσμένο από την πετυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας και τρόμου του Netflix.

Η Lego έχει παραμείνει μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες εταιρείες παιχνιδιών στην ψηφιακή εποχή χάρη στις συνεργασίες της με μεγάλα franchise όπως «Star Wars», τους ήρωες της DC και τον Χάρι Πότερ. Μέσω ενός ρετρό διαφημιστικού που παραπέμπει στην δεκαετία του 1980, η δανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε την συνεργασία της με το Netflix για ένα σετ εμπνευσμένο από το «Stranger Things».

Το νέο σετ της Lego δίνει την δυνατότητα στους οπαδούς της σειράς επιστημονικής φαντασίας να δημιουργήσουν το σπίτι των Byers από τους δύο πρώτους κύκλους – είτε στην κανονική μορφή του, είτε στην διεστραμμένη μορφή που παίρνει στο «ανάποδο κόσμο». Οι δύο κατασκευές συνοδεύονται από μίνι φιγούρες – όπως τους νεαρούς ήρωες και το τρομακτικό Demogorgon – και μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, αρκεί να έχει κανείς την απαραίτητη φαντασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, το σετ θα αποτελείται από 2.287 κομμάτια, θα κοστίζει περίπου 200 δολάρια και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά την 1η Ιουνίου. Όπως αντίστοιχα σετ των Simpsons και του Χάρι Πότερ, η νέα δημιουργία της Lego για το «Stranger Things» ξεχωρίζει για την έμφαση στις λεπτομέρειες, παρά το μικρό – σχετικά – μέγεθος και διαστάσεις.