Scarlett Johansson: περνάει πίσω από τις κάμερες

scarlett-Johansson-pernaei-piso-apo-tis-kameres

Φωτογραφία ΙΜDb: Η Scarlett Johansson στην ταινία «The Avengers»

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2013

H Scarlett Johansson θα περάσει πίσω από τις κάμερες, επιχειρώντας το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την κινηματογραφική προσαρμογή του μυθιστορήματος του Truman Capote «Summer crossing» («Καλοκαιρινό ταξίδι»).

Η είδηση διέρρευσε στο φεστιβάλ των Καννών, καθώς η διάσημη ηθοποιός αναζητεί επενδυτές στη γαλλική ριβιέρα για να στηρίξουν τη χρηματοδότηση της φιλόδοξης αυτής παραγωγής.

Η Scarlett Johansson θα γίνει η επόμενη σταρ του Χόλιγουντ που θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο άλμα προς τη σκηνοθεσία, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το πρώτο μυθιστόρημα του Τruman Capote.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως πριν μερικά χρόνια άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτή την ιδέα, συνεργαζόμενη τόσο με το ίδρυμα που διαχειρίζεται την κληρονομιά του Capote, όσο και με τη συγγραφέα Trisine Skyler. «Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο, νεανικό έργο του Truman Capote που έχει αιχμαλωτίσει την καρδιά μου. Το να μπορέσω να μεταφέρω αυτή την ιστορία στη μεγάλη οθόνη και να αποτελέσει το σκηνοθετικό μου ντεμπούτο σε μια μεγάλου μήκους ταινία, είναι όνειρο ζωής για μένα…». Το μυθιστόρημα «Summer crossing» («Καλοκαιρινό ταξίδι») αφηγείται την ιστορία μιας δεκαεπτάχρονης που εμπλέκεται σε ένα ερωτικό ειδύλλιο, κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στη Γαλλία το 1945. Το μυθιστόρημα σύμφωνα με τον ίδιο τον Capote ήταν «καλά γραμμένο με πολύ στυλ».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Guardian, ο συγγραφέας είχε πετάξει το χειρόγραφο στα σκουπίδια σε μια κρίση αυτοκριτικής. Ανακαλύφθηκε μετά από πολλά χρόνια και εκδόθηκε τελικά το 2004.

Η Johansson σκοπεύει να ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας στις αρχές του 2014. Το μυθιστόρημα του Capοte έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά, από τον Μιχάλη Μακρόπουλο (εκδ. Καστανιώτη).